Eğitim

Okuma Yazma Kursları 5 Mart 2018'de 81 İlde Açılacak

Geçtiğimiz haftalarda Müge Anlı’nın okuma yazma seferberliği kapsamına destek vermek amaçlı Müge Anlı ile Tatlı Sert programına canlı video görüşmesi gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan çalışmalara beklenen ilgiyi göstereceklerini belirtmişlerdi. Bu detaylara göre okuma yazma kurslarının 5 Mart 2018 tarihinde 81 ilde açılacağı ifade edildi.

EN GEÇ 11 MAYIS 2018’DE TAMAMLANACAK

Sabah Gazetesi’nin haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ATV ekranlarında canlı yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katılarak destek verdikleri Okuyazarlık Seferberliği için ilk adımlar atıldı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Okuyazarlık Seferberliği’ne ilişkin usul ve esasların yer aldığı genelgeyi 81 ile ulaştırdı. 19 Şubat 2018 tarihine kadar okuma yazma bilmeyenlerin tespiti için gerekli alan tarama çalışmalarına hız verileceği açıklandı. İllerde ve ilçelerde belirlenen heyetlerin muhtarların destekleriyle beraber ziyaretler yapılacak ve okuma yazması olmayan vatandaşlar eğitim kurslarına davet edilecek. Etkin tanıtım programı yürütüleceği ifade edilen okuma yazma seferberliğiyle alakalı olarak kursların 5 Mart 2018’de başlatılarak en geç 11 Mayıs 2018 tarihinde tamamlanacağı ifade edildi. 

2 MİLYON 462 BİN VATANDAŞIMIZ OKUMA YAZMA BİLMİYOR

İlk kademe okuma yazma kurslarını başarıyla tamamlayanlara “Okuyazarlık Begesi” taktim edilecek. Seferberlik kapsamında açılacak olan kursların tanıtımı için radyolarda ve televizyonlarda programların yapılmasının yanı sıra; pankartlar, ilanlar ve afişerin hazırlanacağı ifade edildi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yaptığı açıklamada; 2017 TÜİK verilerine göre 80 Milyon 810 Bin olan Türkiye Nüfusunun 60 Milyonunun 14 yaş üzerinde bulunduğunuifade ederek nüfustan örgüt eğitim çağı dışına çıkmış olanların 2 Milyon 462 Bin 613’ünün okuma yazmasının olmadığını açıkladı.

Kamupersoneli.net I ANKARA