Eğitim

Ortaokul müdürü 12 yaşındaki öğrenciye dehşeti yaşattı iddası!

Yatu Otomotiv Hürriyet Ortaokulu’nda meydana gelen olaylar ortaokulun müdürü B.K., 8’inci sınıf öğrencisi R.İ.K. adlı kız çocuğu arasında geçti. Denizli’nin Kale ilçesinde bulunan Yatu Otomotiv Hürriyet Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencilerinden 12 yaşındaki R.İ.K., kendi sınıfında bulunan kapının kolu kopması üzerine kapı kolunu okul müdürü B.K’ye  götürmek istedi.

ÖĞRENCİNİN KAFASINA KAPI KOLU FIRLATTI

8’inci sınıf öğrencisi R.İ.K. adlı kız çocuğu kopan kapı kolunu müdüre götürmek isterken bir anda sınıfa müdür B.K. girdi. Bütün yaşananlar ise bu andan itibaren meydana geldi. Öğrencilere sinirlenen Yatu Otomotiv Hürriyet Ortaokulu müdürü B.K önce elinde bulunan sopayla R.İ.K.’nin başına vurdu. Sonra ise kendi sınıfında bulunan kapının kolunu müdüre götürmek için elinde tutan R.İ.K.’nin elinden okul müdürü kapı kolunu alarak öğrencinin kafasına fırlattı.

OKUL DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUM

Yatu Otomotiv Hürriyet Ortaokulu’nda yaşanan olay sonrasında müdür tarafından aldığı darbelerle kafatasında şişme ve morarma olan R.İ.K, sınıfta ağlamaya başladı. Arkadaşlarının gözü önünde müdür tarafından darp edildiği iddia edilen kız öğrenci olayı ailesine, “Sınıfımızdaki kapı kolu eskiydi. Kapıyı açarken, elimizde kaldı. Sınıfın önüne gelen müdür, kapı kolunu elimden alıp, bana doğru fırlattı. Elindeki yarım metre uzunluğundaki sopası da o an başıma geldi. Bana ‘Yerine geç’ diye bağırdı. Başım acıdığı için ağlamaya başladım. ‘Niye ağlıyorsun’ diye bana tekrar bağırdı. Çok korktum, başım kanadı. Daha sonra beni yanına çağırttı. Sınıf öğretmenime pansuman yaptırdı. Sınıf öğretmenim ‘Hastaneye götürelim’ dedi. Okul müdürü ise ‘Hayır, darp derler’ dedi. Sınıf öğretmenimiz ‘Bari sağlık ocağına gidelim’ dediğinde ise ‘O kadar önemli değil’ dedi. Okul çıkışı ağabeyimle hastaneye gidip, darp raporu aldık. Pazartesi günü okula gitmekten korkuyorum. Şikayet ettiğimi öğrendi. Okul değiştirmek istiyorum ” diyerek anlattı.

AİLE MÜDÜRDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

 Aile çocuğun kafasına pansuman yapılması için hastaneye götürdü. Anne N.Ş., kızına dehşeti yaşattığı iddia edilen okul müdürü B.K’den şikayetçi oldu. R.İ.K’in annesi Nurten Şipal (35), “Okul müdürü, dün kızımın başına sopayla vurmuş, kapı kolu fırlatmış. Ağabeyi, okul çıkışında hastaneye götürmüş. İşten çıkıp hastaneye gittiğimde, kızımın başındaki yaraları gördüm. Sınıf öğretmenini arayıp, neden olay yaşandığında hastaneye götürmediklerini sordum. Okul müdürünün izin vermediğini öğrendim. Olayın ardından karakola giderek şikayetçi olduk. Bu yaşananların peşini bırakmayacağım. Bu okul müdürüne kimse ‘dur’ demeyecek mi? Bir eğitimciye bu yakışmıyor. Gerekenin yapılmasını istiyorum. Bu müdür, bu okuldan gidebilir. Benim çocuğum da kurtulabilir ama başka okullardaki çocuklar ne olacak? Kapı kolu fırlatmak, kafasına sopa ile vurmak ne demek? Görevinden men edilsin istiyorum. Benim çocuğumun başına bu geldi, başka çocukların başına gelmesin” diye konuştu.

 Savcılık, olayla ilgili soruşturma başlattı. Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü olayı araştırması için bir müfettiş görevlendirdi.