Eğitim

ÖSYM Resmi Sitesinden "YÖKSİS Entegrasyon Çalışması" Hakkında Duyuru Yayımlandı

 ÖSYM YÖKSİS Entegrasyon Çalışması Hakkında Duyuru Yayımladı . Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) resmi internet sayfasından “Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) ile Entegrasyon Çalışması: Üniversite Eğitim Bilgilerinin YÖKSİS’ten Alınması” başlıklı bir duyuru yayımlandı.


Türkiye’de faaliyet gösteren tüm devlet ve vakıf üniversitelerinin, okuyan ve mezun olan öğrenci kayıtları üniversiteler tarafından elektronik ortam aracılığı ile Yükseköğretim Bilgi Sistemi’ne dahil edilmektedir. ÖSYM ile YÖK arasında yapılan çalışma ile üniversite eğitim bilgilerinin YÖKSİS üzerinden alınması sağlanmıştır. ÖSYM Tarafından YÖKSİS Entegrasyon çalışması hakkında yapılan duıyuru şu şekilde ; 

Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) ile Entegrasyon Çalışması: Üniversite Eğitim Bilgilerinin YÖKSİS’ten Alınması


Türkiye’de faaliyet gösteren tüm devlet ve vakıf üniversitelerinin, okuyan ve mezun olan öğrenci kayıtları üniversiteler tarafından elektronik ortamda Yükseköğretim Bilgi Sistemi’ne iletilmektedir. Yapılan çalışma ile üniversite eğitim bilgilerinin YÖKSİS üzerinden alınması sağlanmıştır.

Entegrasyon çalışmasının hayata geçirilmesiyle birlikte kapsam dahilinde olan tüm üniversitelerin eğitim bilgileri, sadece YÖKSİS üzerinden alınacaktır. YÖKSİS’te eğitim bilgisi olmayan veya bilgilerinde hata olan adayların kendi üniversitelerinin ilgili birimlerine başvurarak bu bilgilerinin ekletilmesini/düzeltilmesini sağlamaları gerekmektedir. Bu kapsamdaki eğitim bilgileri ile ilgili, ÖSYM Başvuru Merkezlerinde herhangi bir işlem yapılmayacaktır.

YÖKSİS ile entegrasyonu olmayan üniversite eğitim bilgileriyle (Yurt Dışı ve Askeri Yükseköğretim Kurumları) ilgili olarak, ÖSYM Başvuru Merkezlerinde belgeye dayalı işlem yapılmasına devam edilecektir.  

Kamu haberlerinden, ÖSYM haberlerinden, YÖK duıyurularından ve çok daha fazlasından haberdar olabilmek için kamudan haberlerin merkezi kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara