Eğitim

ÖSYM Sınav Sistemi Değişiyor

Ölçe Seçme ve Yerleştirme Merkezi sınav sorularının cevaplanması sistemini değiştiriyor. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi yapacağı yeni uygulama ise sınav sorularının cevaplarını cevap kağıdı yerine soru kitapçığının üstüne işaretleme uygulamasıdır. 

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi yapacağı bu uygulamayı 30 Nisan 2016 tarihinde yapılacak 2016-İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı ile deneyecektir. Ölçe Seçme ve Yerleştirme Merkezi soru cevaplarının soru kitapçığı üzerine işaretlenmesi uygulaması hakkında kendi resmi internet sitesinden örnek soru ve soru kitapçığı kapak sayfasını yayımlamıştır. 

ÖSYM tarafından sınavlarda uygulanacak yeni sisteme göre sınav adayları soru cevaplarını cevap kağıdına değil soruların bulunduğu soru kitapçığına işaretleyeceklerdir. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi bu uygulama ile adayların soruların cevaplarını cevap kağıdına işaretlerken kaybettikleri zaman kaybını geri kazandırmayı amaçlıyor. 

Adaylar sınavda sorunun cevabını bulduklarında cevabı hemen sorunun altında bulunan cevap anahtarına işaretleyeceklerdir. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi cevap kağıdına harcanan sürenin öğrencilere sınav esnasında tekarar kazandırılmasını hedefliyor. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 30 Nisan 2016 tari,hinde uygulanacak olan 2016-İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavında bu sistem ilk defa denenecek.

2016-İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavında denenecek uygulamanın başarılı olması halinde Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi bu uygulamayı tüm sınavlarda gerçekleştirecek.