Eğitim

ÖSYM Sınavlarında 15 Dakika Kuralı Kalktı ! Başarı Sırası Şartı da Kaldırılacak Mı?

Bilindiği gibi Yükseköğretim Kurumları Sınavı bu yıl Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından ilk kez uygulanacak. Bu yıl ilk kez uygulanacak olan YKS hakkında YÖK merak edilen soruları yanıtlandı. YKS hakkında en çok merak edilen 71 soruya YÖK tarafından yanıt verildi. Bu 71 sorunun cevabı ise ÖSYM’nin resmi web adresinde açıklandı.

TYT’YE GİRMEK ZORUNLU MU?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan soru ve cevaplarda YKS TYT’nin zorunlu olup olmadığı soruldu. Bunun üzerine bverilen cevapta “YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT): YKS’nin 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) tüm adaylar için zorunludur. YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT): İsteğe bağlıdır. YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT): İsteğe bağlıdır.” ifadelerine yer verildi.

SINAVDAN NE ZAMAN ÇIKILABİLİR?

Bunun yanı sıra sorulan sorularda sınav salonlarından ne zaman çıkılabileceği soruldu. Bunun üzerine verilen cevapta “Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra adayların; TYT’de sınav süresinin ilk 100 dakikası, AYT’de sınav süresinin ilk 135 dakikası, YDT’de sınav süresinin ilk 90 dakikası tamamlanmadan ve her bir sınavın son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri yasaktır. Adaylar bu süreler dışında sınav evrakını teslim ederek sınav salonundan çıkılabilir” ifadelerine yer verildi.

BAŞARI SIRALAMASI ŞARTINA DEVAM

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından paylaşılan soru ve cevaplara göre bazı bölümler için başarı sıralamasının devam ettiği belirtildi. Bu kapsamda yayımlanan soru ve cevaplara göre Tıp, hukuk, mühendislik, mimarlık, öğretmenlik programlarına yerleştirme için başarı sıralaması şartının devam ettiği ifade edildi.

Tüm bunların yanı sıra başarı sırası şartının kaldırılıp kaldırılmayacağı hakkında bir gelişme bulunmuyor. Bu konu hakkında yetkililerden de bir açıklama yapılmadı. Adaylar başarı sıralaması şartının bir an önce kaldırılmasını talep ediyorlar. Bu konu ile ilgili olarak bir gelişme olduğunda adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

Bir Yorum

  1. üniversiteler zaten özel yetenekle alınan öğretmenlik alanlarında bu şarta uymuyor kendileri başarı sırası belirliyor