Eğitim

ÖSYM YGS Hakkında Duyuru Yayınladı

ÖSYM Başkanlığı Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına sayılı günler kala bir açıklama yapmıştı. ÖSYM Başkanı 13 Mart’da yani bugün yapılmış olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavının ertesinde sınav sorularının ve cevaplarının tamamının 14 Mart 2016 tarihi Pazartesi günü açıklanacağı söylemişti. 

Bunun üzerine bugün Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı 2016 yapıldı. Sınav sonrasında soru ve cevaplar kısmen bazı gazetelere verildi. Öğrenciler sınav sonrasında Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı soru ve cevaplarını araştırmaya başladılar. 

ÖSYM Başkanlığının kısmi gazetelere dağıttığı soru ve cevapların dışında sosyal medya platformlarında Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı soru ve cavpları dağıtılıyor ve yorumlar yapılıyor. Buna bağlı olarak ÖSYM Başkanlığının resmi internet sitesi olan osym.gov.tr adresinde Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı soru ve cavapları hakkında bir duyuru yayınlandı. 

ÖSYM Başkanlığının resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan duyuru şu şekilde;

13 Mart 2016 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı yani 2016-YGS tüm sınav merkezlerinde sorunsuz bir şekilde tamamlanmıştır. Bu yıl, geçen yıldan farklı olarak YGS soruları ve cevaplarını içeren Master Kitapçık, PDF formatında 14 Mart 2016 Pazartesi günü yayımlanmak üzere bazı gazetelerle bugün saat 14.00’te paylaşılmıştır.

Ancak gazetelere verilen Master Kitapçığın, 13 Mart 2016 Pazar günü öğleden sonra telif haklarına aykırı bir şekilde internet üzerinden bazı adresler ile sosyal medyada da paylaşıldığı tespit edilmiştir.

2016-YGS soru ve cevaplarının yer aldığı Master Kitapçık, 14 Mart 2016 tarihinde ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yayımlanacaktır.

Kamuoyuna saygıyla sunulur.

Kamupersoneli.net