Eğitim

ÖSYM Yıl İçerisinde Düzenlenen Sınav Sayılarını Artırabilir

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer yaptığı açıklamalarda; düzenlenecek sınavlar ve uygulanacak sistemlere yönelik olarak detaylardan bahsetti.

Başkan Özer yaptığı açıklamada ise yıl içerisinde düzenlenen sınav sayılarında artırma yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Mahmut Özer sınavların artırılmasıyla alakalı olarak yaptığı açıklamada ise;

“Bu konuyla alakalı olarak sağlım bilimleri alanındaki sınavlar için geçerli olmamaktadır.

Hedeflerimiz bütün sınav çeşitlerimiz için yıl içerisindeki sınav sayısını, dolayısıyla tekrar edilebilirliği artırmaktır.

Bunun gerçekleştirilmesinde ise e-Sınav merkezlerimizi aktif olarak kullanmak istemekteyiz. Özellikle yerleştirme sınavlarında yerleştirme sayısından daha fazla sınav imkanı sunmak istemekteyiz.

Bu sınavların adaylara yönelik baskılarını azaltacağı gibi tekrar edilebilirliği sebepleri ile sınavda başarısız olan veya katılamamoş adayların uzun süre bekleme sıkıntıları ortadan kaldırılmış olacak.

Ayrıca, yıl içerisinde az sayıda yapılması nedeniyle aşırı derecede değerlenen bir sınav normal, olağan değerine de dönecektir.” dedi.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum

  1. sayın ösym başkanım sizden ricam lütfen öabt sınavı da 81 ilde olsun kalacak yer sorunu yaşadığım için bi gece önceden sınav merkezine gitmek zorunda kalıyorum uykusuzluk yol yorgunluğu sebebiyle sınava adapte olamıyorum henüz başvuru klavuzu yayınlanmadı ama bu sorunu bi daha ki sınava bırakmayın lütfen buna da bi çözüm bulun rahat rahat kendi ikametimizde sınava girebilelim.