Eğitim

ÖSYM'den son dakika YKS açıklaması!

ÖSYM Başkanı Aygün, açıklamasında, sınav bahçelerine ve binanın içine adaylar ve görevliler dışında başka kimsenin alınmayacağını belirterek, maske ve dezenfektan dağıtımının olacağını belirtti. Başkan, aynı zamanda sınava girecek olan adayların, en fazla bir yakını ile gelmeleri konusundaki çağrısını yineledi.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN AÇIKLADI

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, yapmış olduğu açıklamasını sosyal medya hesabı üzerinden kaydetti. 27 – 28 Haziran tarihlerinde yapılacak olan sınava ilişkin, önemli bilgilendirmeler yapan Aygün, açıklamasında şu ifadeleri kullandı.

ÖSYM'den son dakika YKS açıklaması!

AÇIKLAMA METNİ

“Adaylara TYT’de 120 soru için 165 dakika, AYT’de 160 soru için 180 dakika, YDT’de 80 soru için 120 dakika süre verilecektir. Sınav binaları sınavdan önce detaylı olarak temizlenecek ve dezenfekte edilecektir.Bina önlerinde yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için sınava en fazla bir yakınınız ile geliniz.Sınav binalarının bahçelerine adaylar ve görevliler dışında hiç kimse alınmayacaktır.Sınav binasına girişte, bina içerisinde ve sınav binasından çıkışta adayların sosyal mesafeyi korumaları için görevliler tarafından yönlendirme yapılacaktır.Bina girişinde adayların ellerine dezenfektan uygulanacaktır.Bina girişinde adaylara maske dağıtılacaktır.Adaylar kendi maskeleri, siperlikleri ve el dezenfektanlarıyla sınava girebilecekler”