Eğitim

PAEM Erasmus ve Staj Hareketliliği Başvuruları Başladı

Polis Akademisi Başkanlığı resmi sitesinde yayımlanan duyuru ile, 2016-2017 eğitim öğretim yılı Erasmus ve staj başvurularının başladığı açıklandı. 

Erasmus ve staj başvurusu yapacak öğrencilerin, Güvenlik Bilimleri Enstitüsü’nde kayıtlı bulunan, Türkiye Cumhuriyeti veya yabancı ülke vatandaşı bütün yüksek lisans ve doktora öğrencisi olmaları, akademik not ortalamasının en az 2.5/4 olması, Erasmus Öğrenim Hareketliliği veya Staj Hareketliliği faaliyetlerinden aynı öğrenim düzeyinde daha önce yararlanmış olmaması gerekmektedir.

İsteyen öğrenciler maddi destekten feragat ederek hareketlilikten kendi imkânlarıyla yararlanabilir.

BAŞVURU ŞEKLİ

Söz konusu programdan faydalanmak isteyen öğrenciler, yayınlanan başvuru formunu doldurup çıktısını aldıktan sonra imzalayarak not ortalamalarını belirtir 4’lük sistemdeki transkript ile birlikte Güvenlik Bilimleri Enstitüsü vasıtasıyla Dışilişkiler ve Uluslararası Eğitim Şube Müdürlüğü’ne müracaat edeceklerdir. 

Başvuruları uygun bulunanlar arasından hareketliliğe hak kazananlar yazılı sınav/mülakat yoluyla seçilecektir. Takvim uyuşmazlığı veya karşı kurumdan talebin iptali halinde öngörülenden daha az öğrenci öğrenim ve staj hareketliliğine katılabilir.
    
KONTENJAN    

Öğrenci Öğrenim Hareketliliği: 10 Öğrenci (Tahmini)
Öğrenci Staj Hareketliliği: 10 Öğrenci (Tahmini)

Erasmus ve staj başvuruları 20 Nisan- 10 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılacak.