Eğitim

Para Karşılığı Atama Yapan Çete Yakalandı

Para Karşılığı Atama Yapan Çete Yakalandı

Para karşılığında resmi kurumlara öğretmen veya memur ataması gerçekleştiren çete yakalandı. 50 Bin TL veya 35 Bin TL verenleri resmi olarak kurumlara atayan çete üyeleri kıskıvrak yakalanarak adalete teslim edildi. Paralel örgüte ait olduğu düşünülen kişiler, yüksek yargı karşısında hesap verecekler. Atanamayan, atamalardan umudu olmayan kişileri para karşılığı kurumlara yerleştiren kalpazanlar, yakayı ele vererek; yargıdan çıkacak sonuçla hak ettiklerini bulacaklar. Milyonlarca KPSS mağduru aday varken, para karşılığı atamaları gerçekleştiren çete üyeleri Türkiye gündemine bomba gibi düştü.

Milyonlarca İnsanın Hakkını Yediler

KPSS katılım gösteren milyonlarca kişinin hakkına göz dikerek, kendi seçtikleri ve parasını aldıkları kişileri memur olarak devlete yerleştiren; üstelik tüm bunları tamamen resmi kılıflara uygun olarak gerçekleştiren paralel örgüt mensupları eş zamanlı operasyonlar ile göz altına alındılar. Olayla ilgili süreç halen işlerken detaylı bilgiler verilmiş değil. Ancak çete üyelerinin üst makamlardan bağlantılarının olduğu da düşünülüyor.

50 Bin TL Veren Memur Oluyor

Kişilerden 50 Bin TL alarak; öğretmen ya da memurluk kadrolarına atayan çete mensupları yakalanırken, daha önce bir çok kişinin de bu yöntemle kadro imkanı bulduğu bilgisi paylaşıldı. Konuyla alakalı incelemelere devam eden yetkililer, tespit edildiğinde tüm çalışanları ve bu yöndeki başvuruları bulunanları da görevlerinden alıp adalete teslim edecek. Milyonlarca kişinin yıllarca emek harcadığı o sınavın hırsızları, bundan sonraki günlerini adaletin keskin ellerinde geçirecekler.

Kamupersoneli.net