Eğitim

Sağlık ve İlahiyat Alanlarında Lisans Tamamlama Başvuruları YÖK Tarafından Alınmaya Başlandı!

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı yeni bir duyuru yayımlandı.

Yayımlanan duyuruya göre; Sağlık ve İlahiyat Alanlarında Lisans Tamamlama Başvurularının alınmaya başlandığı açıklandı.

Yayımlanan duyuru içerisinde yer alan ifadelerde ise;

“İlahiyat ön lisans programlarından mezun olan adaylara bu yıl ilk defa İlahiyat Lisans Tamamlama hakkı verilmiştir.

İlahiyat Alanında Lisans Tamamlama Programına, Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanları da dahil olmak üzere 18 Mayıs 2018 tarihinden önce ilahiyat ön lisans programından mezun olan tüm adaylar başvurabilecekler.

2015 yılından itibaren yapılan Sağlık Alanında Lisans Tamamlama başvuru, tercih ve yerleştirme işlemleri ise bu sene de devam ediyor.

Yükseköğretim Kurulunca belirlenen sağlık ön lisans programlarından 19 Kasım 2014 tarihinden önce mezun olan adaylar 2018 Sağlık Lisans Tamamlama Programına başvurabilecek.

Her iki programda da yerleştirme işlemleri, adayların ön lisans not ortalamaları ve tercihleri doğrultusunda Yükseköğretim Kurulunca gerçekleştirilecek.

Başvuru ve tercih işlemleri 9 Ağustos 2018 (Saat:14:00) – 17 Ağustos 2018 (Saat:17:00) tarihleri arasında Yükseköğretim Kurulunun resmi internet sitesi üzerinden e-Devlet aracılığı ile yapılacak.” ifadeleri yer aldı.

Bir Yorum

  1. 18.05.2018 tarihinden sonra birçok kişi aöf ilahiyat önlisanstan mezun oldu ve bu durumda başvuramayacaklar. diyanet işleri de hakkaniyetli davranmayacaksa başka kim davranacak. emekler heba olmasın.

  2. Ve neden kasim ayi oncesi? bi kere mezuniyet tarihi bile degil. 2015 2016 da dahil edilsin..!

  3. Çok saçma birşey çünkü ben üç ders sınavını yeni verdim şimdi bu kabul olmuyor aynı yıl mezunu olmuyormuyuz

  4. Çok saçma birşey çünkü ben üç ders sınavını yeni verdim şimdi bu kabul olmuyor aynı yıl mezunu olmuyormuyuz

  5. ben de 3 ders sinavindan sonra mezun oldum…üç ay geç mezun olduk diye bu hak elimizden alinmasin lütfen

  6. Bu ne saçma bir düzen yaa. Kime göre neye göre ayarlandı? Benim diplomada 28 Mayıs 2018 yazıyor. 3 ders sınavına bile kalmadım. 10 günlük bir farktan dolayı başvuramıyorum. Yazıklar olsun

  7. merhaba arkadaşlar..yök lisans tamamlama sayfası açılmıyor arkadaşlar neden acaba ??

  8. Şimdi ben ne yazik ki tercih yapamiyacam çok saçma haksızlık gerçekten çok üzüldüm sadece ilahiyati kapsıyorsa neden bu yılın mezunlarından dahil etmediler anlamış değilim

  9. Sağlıkta lisans tamamlama neden 2014 ve öncesi? Bizim ne suçumuz var biz neden okuyamıyoruz? Kaldırılsın bu kural bizlerde başvurmak istiyoruz. Zaten dgs de engel oldunuz millete bari bunda milletin önünü açın bizlerde başvuralım. Haksızlık bu yapılan keşke okumasaydık daha iyiydi. Zaten binlerce kişiyi mağdur ettiniz. Yazıktır bu yapılan. Önümüz tamamen kapatıldı.

  10. 10 günle kaçiriyorum 28 mayis mezunuyum. Bu işte bir hata olmali mezun oldugumuz halde başvuramiyoruz bu tarih degşmeli..

  11. AÖF ilahiyat onlisans ilahiyatlarin hepsi 18.05.2018den sonra mezun oldu Yökun derdi ne hakkımı helal etmiyorum Rabbim burunlarindan fitil fitil getirsin!