Eğitim

Şehit ve Gazi Çocukları İçin Özel Okul Kayıt ve Nakil İşlemleri Nasıl Yapılacak ?

Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz günlerde web sitesi üzerinden özel okullar, şehit ve gazi çocuklarının eğitimi gibi konuları kapsayan bir duyuru yayımlamıştı. Duyuruda, şehit ve gazi çocuklarına ücretsiz eğitim hakkı sunan özel okullara en kontenjan verileceği ifadeleri yer aldı. Yine aynı açıklamada, özel okulların %3 oranında ücretsiz öğrenci okutma zorunluluğuna da değinildi.

Özel okulların ücretsiz öğrenci okutma haklarını kullanırken, harp veya vazife malülü sayılanların ilk ve orta öğretim çağındaki çocukları ile koruma, bakım veya barınma kararı verilen çocuklara öncelik vermesi gerekmektedir. Bu öğrencilerin %3’lük dilimi geçmemek kaydıyla kayıtları yapıldığı takdirde, Milli Eğitim Bakanlığı bu çocukları kontenjan dışında tutarak %3’lük ek kontenjanı özel okullara sunuyor.

Şehit ve Gazi Çocuklarının Nakil İşlemleri:
– Özel okul veya devlet okulunda okuyan şehit ve gazi çocuklarının nakil işlemleri, e-Okul Kurum İşlemleri/ Okula Nakil Gelecekler/Nakil Başvuru ekranı üzerinden nakil sebebi olarak şehit veya gazi çocuğu olması gösterilerek yapılacaktır.

Şehit ve Gazi Çocuklarının Özel Okul Kayıt İşlemleri:
– Yeni kayıt yaptıracak öğrencilerin kayıt işlemleri e-Okul Kurum İşlemleri/ Kayıt İşlemleri/Aday Kayıt ekranı üzerinden yine şehit veya gazi çocuğu olması gösterilerek yapılacaktır.