Eğitim

Sıralamaya Giren Öğrencilere Eğitim Bursu ve İstihdam İmkanı Verilecek !

Milli Eğitim Bakanlığının resmi web adresinde bir duyuru yayımlandı. 

Yayımlanan duyuruda Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile İstanbul Gedik Üniversitesi arasında mesleki ve teknik eğitim kurumlarındaki metal teknolojisi alanı kaynakçılık dalı öğrencilerinin, mesleki bilgi ve becerilerini kullanarak girişimcilik, yaratıcı zekâ, bilimsel düşünme ve rekabet edebilme bilinciyle ilgi ve yetenekleri doğrultusunda araştırmaya yöneltmek ve alan öğretmenlerinin mesleki gelişimlerine destek olmak amacıyla iş birliği protokolünün imzalandığı bildirildi.

BURS VERİLECEK

İş birliği protokolü Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, İstanbul Gedik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Dilara Fatoş Özer ve Kaynak San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kesik imzaladı. Protokol kapsamında; Metal Aktif Gaz Kaynağı kategorisinde Halil Kaya Gedik Ulusal Kaynakçılık Beceri Yarışması düzenlenecek, yarışmada dereceye giren öğrenciler ile danışman öğretmenlerin tüm masrafları Gedik Holding tarafından karşılanarak Avrupa ve dünya kaynakçılık yarışmalarına gönderilecek. Ayrıca; yarışmada dereceye giren öğrencilere Gedik Üniversitesinde eğitim bursu verilecek, öğretmenlere iş başında eğitim düzenlenecek, atölye ve laboratuvarlar desteklenecek, öğrencilerin işletmelerde beceri eğitimi yapmalarına öncelik sağlanacak ve 25 öğrenciye başarı bursu verilecek.

“İŞLETMELERE TEŞVİK EDİYORUZ”

Protokolün önemine değinen Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay çeşitli açıklamalarda bulundu. Osman Nuri Gülay açıklamalarında eğitim sisteminin odağında öğretmenin bulunduğunu vurguladı ve “Öğretmenin bilgisini yenilemesi başarılı olmasını sağlayacaktır. Kendi alanında iş başı eğitim yapması da öğretmenleri bilgi yönünden güçlendirecektir. Bu nedenle atölye ve laboratuvarların desteklenmesini önemsiyoruz. Meslek liselerimizin tüm atölye ve laboratuvarlarında öğrencilerimizin modüler bir yapıda asgari düzeyde bilgi alsın istiyoruz. Üst bilgiyi de işletmelerde alsın istiyoruz. Bu nedenle işletmelere teşvik veriyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Osman Nuri Gülay buradaki konuşmasında ise, mesleki ve teknik eğitimde özel sektör iş birliğinin önemine işaret ederek, nitelikli iş gücünün birlikte yetiştirilmesinin ülkenin üretimine katkı vereceğini vurguladı. Ayrıca özellikle sanayide dışa bağımlılığın azalması için mesleki eğitimin büyük katkı vereceğinin altını çizen Osman Nuri Gülay teknolojinin sürekli değiştiğini, öğretmenlerin özel sektörün atölye ve fabrikalarında iş başı ve hizmet içi eğitim ile bu hızı yakalayabileceğini dile getirdi. 

“ÇOCUKLARI DA İSTİHDAM ETMELERİ”

Osman Nuri Gülay konu ile ilgili olarak “Her meslek lisesinin bir hamisinin olmasını istiyoruz. Kaliteyi artırmak için kullandığımız projelerden biri sektörün, kendi alanında bir meslek lisesine hamilik yapması, atölyesini donatması öğrencilere staj yaptırması, öğretmenlere iş başı eğitim vermesi, okulu birlikte yönetmeleri ve buradan mezun olan çocukları da istihdam etmeleri.” dedi.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA