Eğitim

Son dakika Bakan Selçuk'tan öğrencilere müjde! Yarın tabletler dağıtılmaya başlanacak! Ücretsiz tablet kimlere verilecek? Ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılacak?

Okulların açılması sonrasında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk öğrencileri sevindiren açıklamayı yaptı.

500 BİN TABLET DAĞITIMI YARIN BAŞLAYACAK

Bakan Selçuk açıklamasında, “Çocuklarımızın ana mecrası EBA TV. Çocuklarımız, televizyondan ihtiyaçlarını rahatlıkla giderebilirler. Kaçırırlarsa tekrarını izleyebilirler. Tablet dağıtımı ise bu haftadan itibaren başlıyor, peyder pey devam edecek.” dedi.

ÜCRETSİZ TABLET BAŞVURU NASIL OLACAK?

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan evinde tableti olmadığı için EBA’ya giremeyen öğrenciler için ücretsiz 500 bin tablet dağıtılacağını duyurması sonrasında Ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılacak, başvuru nereden yapılacak? Ücretsiz tablet kimlere verilecek? sorularının cevapları merak konusu olmuştu.

Son dakika Bakan Selçuk'tan öğrencilere müjde! Yarın tabletler dağıtılmaya başlanacak! Ücretsiz tablet kimlere verilecek? Ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılacak?

BAKAN SELÇUK CEVAP VERDİ

Milli Eğitim Bakanı Selçuk yaptığı açıklamada sorulara şöyle cevap verdi:

Bakanlık olarak ilk aşamada 500 bin öğrencimize tablet bilgisayar ulaştıracağız. Bu doğrultuda, ihtiyaç sahibi öğrenciler arasından ailesinin gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etme durumu, özel eğitim gereksinim halleri gibi bazı kriterler belirledik ve bu kriterleri resmi veriler üzerinden önceliklendirdik. Cihazların dağıtım süreci, il milli eğitim müdürlükleri tarafından koordine edilecek ve bu cihazlar, okul yönetimleri tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak.