Eğitim

Son Dakika ! İbrahim Kalın'dan Kapatılan Okullardaki Öğrenciler Hakkında Açıklama

Kapatılan Okullardaki Öğrenciler İçin Çalışmalar Yapılacak

OHAL sonrası çıkarılan ilk Kanun Hükmünde Kararname  ile kapatılan okullardaki öğrencilerin devlet okullarına , vakıf üniversitelerine ya da başka okullara alınması ile ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın : ” Sabah saatlerinde görüştüm Milli Eğitim Bakanı’mızla. Bu konu ile ilgili olarak çok güzel, kapsamlı bir çalışma yapıyorlar. Orada öğrencilerimizi mağdur edecek,  herhangi bir durum meydana gelmemesi için gerekli tüm adımlar atılıyor. Vaktimiz var.  Bu düzenleme yapılacak. Öğrencilerimiz ortada kalmayacaklar, eğitimlerinde herhangi bir kesinti söz konusu olmayacak.” dedi.

Amaç Suçluyu Ortaya Çıkarmak


Darbe girişiminde toplumda travmaların meydana geldiğini dile getiren Kalın : “Bu  darbe girişiminin toplumda yarattığı bir takım travmalar var. Bunları aşmak içinde her zamankinden daha fazla bir beraberliğe ihtiyacımız var. Burada Hukuk kuralları içerisinde yürütülen soruşturma, suçlunun ortaya çıkarılmasını amaçlıyor.” dedi.

Sosyal Medya’ya Dikkat

Kalın : “Bunun dışında başka bir hesap üzerinden birilerine saldırmak, birilerini kötülemek gibi tavır ve tutumlara itibar etmemek lazım. Bakanlıklar tarafından açıklananları ciddiye almakta fayda var. Bilindiği gibi son  bir kaç gündür şurada şu oluyormuş, burada bu oluyormuş gibi şeylerin hep altını çiziyoruz. Sosyal medya çok kontrol edilebilir bir şey değil. İnsanlar tedirgin, anlaşılabilir bir şey. Ben tekrar bu vesileyle tüm vatandaşlarımıza şunu hatırlatmak istiyorum. Bu tür durumlarda sadece resmi yetkililerin açıklamalarını esas alsınlar.”

Kamupersoneli.net | Ankara