Eğitim

Son dakika MEB’ten önemli duyuru: LGS sorularının kapsamı yayımlandı!

Koronavirüs kapsamında, öğrenciler uzaktan eğitime başladı. Sınava hazırlanacak binlerce öğrenci, LGS sınavında sorumlu oldukları konuları araştırmaya başladı. MEB, internet sayfasında yayımlamış olduğu duyuruda, sınava ilişkin müfredat ve kazanım bilgilerini açıkladı.

MÜFREDAT AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı, internet sayfası üzerinden öğrencilerin merakla beklediği LGS sınavına ilişkin soruların kapsamını duyurdu. Bakanlığın yapmış olduğu açıklama, öğrencilerin merakla beklediği, “LGS 2020’nin konu ve müfredatları belirlendi mi?” sorusuna da cevap buldu.

Son dakika MEB’ten önemli duyuru: LGS sorularının kapsamı yayımlandı!

SOSYAL MEDYA HESABINDA DUYURDU

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS öğrencilerinin merakla beklediği müfredat konusuna ilişkin açıklamayı sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdi. Bakan Selçuk, açıklamayı, “7 Haziran 2020’de yapacağımız LGS ile ilgili merak edilen bir noktayı daha aydınlatıyoruz. Sınavda sorulacak soruların müfredat ve kazanımlarını Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığımızın https://ttkb.meb.gov.tr internet adresinde yayımladık” şeklinde yaptı.

“RAHAT OLUN”

Bakan Selçuk, yüz yüze işlenilmeyen konuların sınavda sorulmayacağını açıkladı. Öğrencilerin ve velilerin rahat olmasını söyleyen bakan, “LGS heyecanı yaşayan öğrenci ve velilerimizin bilgisine sunarım. Sınavda öğrenci ve velilerimizin bilgisine sunarım. Sınavda sorulacak soruların müfredat ve kazanımlarını yayımladık. Bakanlığımızın https://ttkb.meb.gov.tr/ internet adresinden ayrıntılara ulaşılabilir. Lütfen rahat olun yüz yüze işlenilmeyen hiçbir konu çıkmayacak” açıklamasında bulundu.