Eğitim

SON DAKİKA: Milli Eğitim Bakanı'ndan Okullarda Tam Gün Eğitim Sistemi Açıklamaları

Milli Eğitim Bakanı Sn. İsmet Yılmaz, Okullarda Tam Gün Eğitim Sistemi ile ilgili merak edilenleri yanıtladı.

Milli Eğitim Bakanı Sn. İsmet Yılmaz : ” Hem öğretmen ihtiyacı bakımından, hem derslik ihtiyacı bakımından bir sıkıntımız yok. ALLAH(C.C) ömür verirse 2019 yılında bu söylediklerimizi gerçekleştirdiğimizi göreceksiniz. 77 Bin derslik , Bakın her yıl özel teşvikiyle birlikte biz 77 bin derslik ihtiyacı ortadan kalkacaktır. Devlet , millet el ele hiç bir sorun kalmayacaktır. Bakın önümüzdeki dönemde diğer tüm kurumların bütçesine nazaran en büyük artıl Milli Eğitim Bakanlığı’ndadır. Bununda gerekçesi tekli eğitime geçebilmek için ihtiyaç olan kaynağın milli eğitime tahsis edilmesidir. Yine 5’inci sınıflarda ingilizce var doğrudur, ingilizcenin ağırlık seviyesini arttıracak. Öğrencilerimiz ana diline nasıl hakimse başka dile o kadar hakim olsun. Arkadaşlarımız saat konusunda çalışıyor.

ÖĞRETMENLERİMİZ YETERLİ

Öğretmen ihtiyaçları ile birlikte iyi bir eğitim sistemini harekete geçireceğiz. Mevcut öğretmenlerimiz yeterli durumdadır. İlave bir çalışma yapmamız gerekli diye düşünüyorum. İkili eğitime katılabilen öğretmen tekli eğitimi de yapar. İngilizce için kendi kaynaklarımıza bakacağız. Öğrencilerin seçmesine göre yapılacak bu, ingilizce, fransızca da olabilir.

BAŞKA YABANCI DİLLER TÜRKİYE’Yİ AÇAR

Başka yabancı dillerin de olması Türkiye’yi açar. Yerelleşmeye çok önem verdik, genel bir kıyafet serbestliği getirdik mi getirmedik. Okul aile birliği bu konuları görüşecek karar verecek. Arapça istiyorlarsa arapça olur. Anaokulu zorunlu olacak. Şu anki okul öncesi eğitim oranımız kaç onu söyleyin, yani %50’nin üzerinde , 600 bine yakın öğrencimiz bu eğitimi alıyor. Pilot illerden başlayarak 2019 yılına kadar. Bir köyde 3 öğrenci varsa, 3 öğrenci için orada okul mu açacaksınız, oraya öğretmen mi göndereceksiniz? 10’un üzerinde öğrenci olan yerlerde okullarımızı açıyoruz ama 3’e düşerse ne yapalım?.

MÜLAKATLARLA İLGİLİ KİM  TARTIŞMA YARATIYORSA BU GÖLGE DÜŞÜRMEK İÇİNDİR

Mülakatla ilgili kim tartışma yaratıyorsa ? bu gölge düşürmek içindir. Ehliyet ve liyakatı sağlamak için mülakat gerekir mi? öğretmen anlatılanı anlıyor mu? , testi çözdü , %100’ü çözdü anladığını anlatamıyorsa , öğrenci öğretmenden iyi bilirse, öğrenciye tepkisi ne olur? Mülakat doğrudur, mülakatın yapılmasıyla ne ölçülecek? öğretmen okuduğunu anlıyor mu? anladığını anlatabiliyor mu? bunları bilmek için mülakat mutlaka olması lazım Milli Eğitim Temel kanununda var. Peki mülakatta herkes mütabık değil mi? Bu soruların hiç birisi bizim MEB tarafından öğretmenler mülakata alındı, bunları biz çağırdık ve onlara eğitim verildi. Önlerine iki kupa konuldu. Nedir bir tanesi? hayat eğitimin kendisidir? , dolayısıyla iki kupadan soru çekiyor. Nerelisin? kendinizi tanıtır mısınız? mülakatlarda havuzda bulunmayan soru sorulsa bile bu mülakata halel getirmez. Birisi Reis hakkında ne düşünüyorsun ? derse bunun ne zararı var? Millet sağlıklı olarak düşünsün elini vicdanına koysun karar versin. Öğrenciler , öğretmenlerden daha iyi bilebilir. Öğrenci bir soru sorunca hemen öğretmen sinirlenecek mi? ,farklı mı davranacak? bu söylenenler adaletten, haktan hukuktan ayrıldığı intibakını vermek için yapılıyor. Kesinlikle doğru değil. “

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA