Eğitim

Suriyeli Akademisyenler Türkiye'de Görev Başı Yapacak

Yabancı uyruklu öğretim görevlilerinin ihtiyacının azaltılmasına yönelik olarak üniversite, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından verilen izinler sayesinde Arapça eğitim verebilecek Suriyeli öğretim elemanı alınacağını eğitim öğretim dönemi başında açıklandı.

Farklı branşlarda 30 mülteci akademisyenin yaptığı başvuruların sınava tabi tutularak yapılan elemelerinde 7 öğretim görevlisi üniversite kadrosuna girmeye hak kazandığı açıklandı.

Rektörlük binasında düzenlenen törenle beraber 7 Suriyeli akademisyenin üniversite kadrosuna alındığı açıklandı.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, törende yaptığı konuşmada, sığınmacı akademisyenlerin görevlerini kutladı;

Suriyeli gençleri değerlendirmek ve kazandırmak istediklerini belirten Taşaltın, “7 Suriyeli hoca almış bulunmaktayız. Bu sene üniversitemize 400 Suriyeli öğrenci almıştık. Bu öğrencilere, birinci yıl başlangıç olarak Arapça eğitimi veriyoruz, ikinci yıl yarı Türkçe yarı Arapça, üçüncü ve dördüncü yıl tamamen Türkçe eğitim vereceğiz. Biz buradaki Suriyeli başarılı gençleri değerlendirmek istiyoruz, onları üniversitemize dahil etmek istiyoruz. Suriyeli hocalarımızla üniversitemizde daha çok çalışmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Suriyeli 7 akademisyenin üniversitenin fizik, matematik, biyoloji ve kimya bölümleri içerisinde ders vereceği belirtildi.

Kamupersoneli.net | AA