Eğitim

Suriyeli Öğretmenlerin Formasyon Eğitiminde 2.Etap

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Semih Aktekin, Konya Rixos Otel’de Suriyeli öğretmenlere formasyon eğitimi seminerinin açılışında, Türkiye’nin 2 milyonun üzerinde Suriyeliyi ağırladığını söyledi.

Aktekin, eğitimini yarıda bırakmış çok fazla Suriyeli çocuk olduğuna dikkat çekti.Eğitimi yarım kalmış çocukların eğitimlerine en iyi şekilde devam etmelerinin, MEB’in hedefleri arasında yer aldığını söyledi.

Geçici Eğitim Merkezi’nde istihdam edilen Suriyeli öğretmenlerin, pedagojik bilgi ve becerilerinin geliştirilmesine ihtiyaç olduğunu söyleyen Aktekin şunları söyledi:

“Bugün başlayan ikinci grup eğitimleri, 2 Eylül’de sona erecek. Yaklaşık 20 bin Suriyeli öğretmene ikamet ettikleri illerde 2 hafta süreli 90 saatlik eğitim verilecektir. Sonrasında sınav yapacağız ve başarılı olanlara sertifika vereceğiz. Eğitimlerden geçmemiş olanlar ve bu sertifikayı almayanlar, Geçici Eğitim Merkezlerinde öğretmenlik yapamayacak. Eğitimleri uluslararası yayınları olan akademisyenler verecek.”

Kamupersoneli.net