Eğitim

TDK'dan Üniversite Öğrencilerine En Az 700 TL Burs Müjdesi

Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu resmi sitesinde, 2018 yılı lisans ve lisansüstü burs başvurularına ilişkin bir duyuru yayımlandı.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Atatürk Araştırma Merkezi, Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu tarafından 2018 yılı Ocak ayı itibarıyla verilecek eğitim ve araştırma bursu başvuruları başladı.

BAŞVURULAR NE ZAMAN ve NEREDEN YAPILACAK?

Başvurular 13 Kasım – 22 Kasım 2017 tarihleri arasında www.turkiye.gov.tr adresinde yer alan e-Hizmetler bağlantısındaki Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu başlığı altındaki burs uygulamasından yapılacak.

BURSTAN YARARLANABİLECEK BÖLÜMLER

Türk Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Türkçe Eğitimi, Türkçe Öğretmenliği, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları ve Dil Bilimi lisans programlarında öğrenim görev öğrenciler, TDK bursundan yararlanabilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI

*Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

* Kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak

* Belirtilen lisans programlarından birinde öğrenim görüyor olmak

*  Eğitime yeni başlayanlar için; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan sınav sonucuna göre yerleştiği programın puan türü esas olmak üzere ilk 3.000’e girmek, ara sınıftakiler için alttan dersi olmamak ve genel not ortalaması Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Not Dönüşüm Tablosuna göre 100’lük sistemde en az 70 olmak.