Eğitim

Temel liseler yarından itibaren kapanıyor! Temel lisede eğitim gören öğrencilerin durumu ne olacak?

Dershanelerin dönüştürülmesi sürecinde açılan temel liselerin kapanıp kapanmayacağı öğrenciler ve aileler tarafından merak ediliyordu. Temel liseler yarın karnelerin alınmasından sonra eğitim vermeye devam etmeyerek kapanacak. Temel liseler artık öğrenci kaydı almayacak. 

890 temel lisede 160 bin 650 öğrenci, başka özel okullara gidebileceği gibi, puanları yeterli olanlar da merkezi sınavla öğrenci alan okullara gidebilecek.

 MEB’den yapılan açıklamada, “Veli ve öğrencilerin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren özel öğretim kurslarının yeni öğrenci kaydı ve bursluluk sınavı yapmamaları gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Ek Süre Verilmeyecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bu konuyla ilgili olarak tüm il valiliklerine yazı gönderdi. Bakanlık yetkililerinden alınan bilgilere göre, 4 yıllık yasal suresi dolan kurumlarla birlikte dönüşümü taahhüt etmiş ve yeni binasını belirlemiş olmasına karşın çeşitli sebeplerle birtakım eksiklikleri bulunduğu için dönüşememiş eğitim kurumlarına ek süre tanınmayacak.

Temel liseler yarından itibaren kapanıyor! Temel lisede eğitim gören öğrencilerin durumu ne olacak?

Açıkta Kalan Öğretmenlerin Durumu

Kapanacak temel liselerde görev yapan öğretmenler açığa çıkacağı için bu konuda 2 olasılık söz konusu. Bu okullardaki öğretmenler destekleme ve yetiştirme kurslarına dışarıdan öğretmen görevlendirmesiyle değerlendirilecek. Diğer olasılıkta ise; kapanan temel liseler veya özel öğretim kurslarındaki öğretmenler başvuruda bulunmaları durumunda ilde hem okullarda ve hem de halk eğitim merkezlerinde mezunlar için devam eden destekleme ve yetiştirme kurslarında görevlendirilecek.

Temel liseler yarından itibaren kapanıyor! Temel lisede eğitim gören öğrencilerin durumu ne olacak?

Öğrencilerin Durumu Ne Olacak?

Bu kapsamda dönüşme sürecine giren, ancak dönüşememiş liseler ile birlikte diğer tüm temel liseler yarın itibarıyla kapatılacak. Bunun sonucunda 890 temel lisede eğitim gören 160.650 öğrencinin durumları da belli oldu.

Alınan bilgiye göre, temel liselerin kapanması nedeniyle bu okullarda eğitim gören öğrenciler özel okullara geçiş yapabileceği gibi, puanları yeterli olanlar merkezi sınavla öğrenci alan okullara geçiş yapabilecekler. Puanları yeterli olmayan öğrenciler ise bulundukları yerlerdeki devlet okullarına yerleştirilecekler.

Bir Yorum

  1. Özel öğretim kur kurslar açılıyor son durum mrı da kapanacak mı?yeni kurslar açılıyor

  2. Özel öğretim kur kurslar açılıyor son durum mrı da kapanacak mı?yeni kurslar açılıyor

  3. Özel öğretim kur kurslar açılıyor son durum mrı da kapanacak mı?yeni kurslar açılıyor