Eğitim

TEV Yurtdışı Eğitim Bursu Başvuruları Başladı

Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından 1969’dan bu yana üst düzey yönetici ve mesleğinde uzman kişilerin yetişmesi için sağlanan yurt dışı burslarının 2017-2018 başvuru dönemi başladı.

TEV’den yapılan açıklamaya göre, başarılı ancak maddi imkanları kısıtlı gençlere eğitim desteği veren vakıf, yurt içinde 223 bin 600 gence verdiği eğitim bursunun yanı sıra, lisansüstü eğitimlerine yurt dışında devam etmek isteyen gençlere de destek sağlayacak.

Vakfın, üst düzey yönetici, tıp doktoru, bilim adamı ve sanatçı gibi Türkiye’nin geleceğine yön verecek değerleri yetiştirmek üzere başarılı gençlere sağladığı yurt dışında yüksek lisans, doktora, tıp alanında ise araştırma ve üst ihtisas eğitim programından bu yıl toplamda 77 öğrenci faydalanacak.

Bursla, Amerika’dan Avrupa’ya ve Uzakdoğu’ya kadar geniş bir coğrafyada eğitim yolculuğuna çıkacak gençler desteklenecek.

TEV’in yurt dışı yüksek lisans (Master’s Degree) burslarının ilanı, her yıl Ekim-Kasım ve Aralık aylarında gazetelerde ve vakfın internet sitesinde yayınlanıyor. Ayrıca, ilgili üniversitelere ve fakültelere duyuru şeklinde e-postayla da gönderiliyor.

Belirtilen şartlara uygun adaylar müracaat süresi içerisinde TEV’e başvuruyor. Burslar ilan edildikten sonra burs verilecek üniversitelerin güncel listesi TEV’den ve müşterek burs verilen kurumlardan temin ediliyor. Değerlendirme sürecinde adayların yüksek öğrenim süresince aldıkları genel not ortalamaları, yabancı dil seviyeleri ile mesleki bilgilerini ölçen sınav (GMAT, GRE, TOEFL, IELTS gibi) ve mülakat sonuçları dikkate alınıyor.

– Adaylarda aranılan nitelikler

TEV burslarından yararlanmak isteyenlerin T.C. vatandaşı olması ve 30 yaşından büyük olması, belirtilen dallarda T.C sınırları içindeki fakültelerin son sınıfında öğrenim görmesi veya mezun olması, yüksek öğrenim süresince 4 üzerinden en az 3 genel not ortalamasına sahip olması, öğrenim göreceği ülkenin dilini master öğrenimini sürdürebilecek seviyede bilmesi gerekiyor.

TEV’in bilgisayar, sistem, biyomedikal, elektrik-elektronik ve iletişim mühendisliği, moleküler biyoloji, genetik ve kök hücre, işletme yönetimi, yöneticilik, eğitim bilimleri, hukuk, mimarlık, sürdürebilirlik, teknoloji politikası ve yönetimi, doğal kaynaklar, çevre yönetimi, yenilenebilir enerji kaynakları, tarımsal ve kırsal kalkınma, bitkisel biyoçeşitlilik-ekosistem korunması, müzik ve plastik sanatlar, makine, endüstri, elektrik, elektronik, otomotiv, uçak ve işletme mühendisliği, doğa bilimi, ziraat ve orman, çevre bilimi, bölgesel planlama, sanat ve tasarım (Mimarlık), tıp, halk sağlığı, sosyal ve kültürel çalışmalar, eğitim bilimleri, Alman, İngiliz ve Amerikan dili ve edebiyatı, psikoloji, işbirliğini geliştirme, Avrupa Birliği çalışmaları, Avrupa veya uluslararası hukuk, deniz ve kıyı, petrol, rüzgar enerjisi alanlarında vereceği burslar için, 31 Mart 2017’ye kadar başvuru yapılabilecek.

TEV’in Dr. Orhan Birman adına tıp fakültesi mezunu ve tıp doktoru diploması sahiplerine yönelik 6 aydan az olmamak üzere 2 yıla kadar sağlanan bursun başvuru süresi ise 28 Şubat 2017‘de sona erecek.

Kamupersoneli.net|AA