Eğitim

TÜBİTAK Ar-Ge Kapsamında 22 Proje Çağrısı Açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yayınlandı. Yayınlanan açıklamada TÜBİTAK 1003-Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı için proje çağrısının yapıldığı ifade edildi. 

MEB’den yayınlanan açıklamada 1003 programı kapsamında 8 ana alanda 22 adet proje çağrısının açıldığı belirtilirken şu ifadelere yer verildi;

TÜBİTAK tarafından ülkemizin öncelikli alanlarında sonuç odaklı, izlenebilir hedefleri olan, ilgili bilim/teknoloji alanlarının dinamiklerini gözeten ve ülkemizde yapılan Ar-Ge projelerini  destekleme amaçlı okullarımızın da başvurabildiği 1003 programı kapsamında 8 ana alanda 22 adet proje çağrısı açılmıştır.

Okullarımızın da başvurabildiği bu program kapsamında;

Çağrı programındaki proje önerilerinin hem katma değeri yüksek, yaratıcı ve yenilikçi olması hem de enerji verimliliği alanında uygulama projelerine temel teşkil edecek veya uygulama projelerine girdi sağlayacak, ülkemizin mevcut enerji talebinin karşılanmasında dışa bağımlılığı azaltacak ve uluslararası düzeyde ülkemizin rekabet gücünü artıracak teknolojik ürün ve bilgi üretmeye yönelik olması hedeflenmektedir.

1003 programı kapsamında yapılacak proje başvuruları için iki aşamalı başvuru sistemi uygulanacaktır. İlk aşama başvuruları için son başvuru tarihi 17 Şubat 2017 olarak belirlenmiştir.