Eğitim

Tüm öğrencileri ilgilendiriyor: Okulların açılma ve yüz yüze sınav tarihi belli oldu mu?

Okulların yüz yüze eğitimden uzaktan eğitim dönemine geçmesi ile birlikte sınavların olup olmayacağı merak konusu olmuştu. Bu konu hakkında Hürriyet Gazetesinden Nuran Çakmakcı köşesinde önemli değerlendirmelere yer verdi.

YÜZ YÜZE SINAV TARİHİ

Nuran Çakmakcı bu yazısında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un “Sınavlar iptal olmadı, ertelendi” ifadesine değindi ve mihver ders denilen Türkçe, matematik, sosyal bilgiler, fen bilgisi, kimya, fizik, coğrafya, Türk dili edebiyatı, geometri gibi ana alanlarda öğrencileri yılbaşı sonrası okula davet ederek kontrollü bir şekilde yüz yüze yazılı sınav yapılmasının planlandığını vurguladı.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? 

Bunun yanı sıra okulların açılması ilgili de değerlendirmelerde bulunan Çakmakcı, okulların açılışı üzerinde senaryolarda çalışıldığını 25 Ocak’a kadar okulların kapalı kalması kararının daha ağır bastığının konuşulduğunu yani birinci dönemin 25 Ocak’ta sona erebileceğini vurguladı. Ancak Şubat ve Mart aylarının salgında daha riskli olabileceğinden dolayı bu sürenin daha da uzayabileceği ve okulların ikinci dönem başında da açılmayabileceğinin söylentiler arasında yer aldığı ancak tüm bunlara rağmen önlemler alınarak okulların açılabileceği bunların salgının seyrine göre değişebileceği vurgulandı.

Bu konu hakkında Nuran Çakmakcı yazısında “Bu arada öğrenci hareketi durdurulduğu için öğrencilerin nakilleri kapatıldı. Yani devlet okullarından özele, özelden devlete geçiş yapılmayacak. Bu durum özel okulları biraz rahatlatsa da onları zor bir dönem bekliyor.” ifadelerine yer verdi.