Eğitim

Uluslararası Müfredat Ulusal Eğitim Sistemi İçine Nasıl Uygulanır Sempozyumu Düzenlenecek

Avrupalı ve Türk eğitimciler, 14 Mayıs Cumartesi günü İstanbul’da bir araya gelerek, uluslararası müfredatın ulusal eğitim sistemi içinde nasıl kullanılacağını tartışılacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamalara göre, Horizon Eğitim Grubu ve Cambridge Uluslararası Sınavları (CIE) tarafınca Tarabya İngiliz Okulları Yeniköy İlkokul Kampüsünde düzenlenecek olan “Uluslararası müfredat, ulusal müfredat ile birlikte nasıl kullanılabilir?” başlıklı toplantıya, Türk ve İtalyan milli eğitim bakanlıklarının üst düzey yöneticileri ile Avrupalı eğitim uzmanlarının katılımı ile gerçekleştirilmesi bekleniyor. 

Düzenlenecek olan Panelde, İtalya Milli Eğitim Bakanlığında Eğitim Reformu Projesi’nde üst düzey görev alan Gisella Lange, ülkesindeki eğitim reformunu anlatacak.

Bilgilendirmesini yapacağı reformun devlet okulları ve özel okullarda nasıl yürütüldüğünü aktaracak olan Gisella Lange, diğer Avrupa ülkelerinde benzer bir modelin nasıl uygulanacağına dair örnekleri de katılımcılara sunacak.

Türk katılımcılarından Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız da Türk okullarında yabancı eğitim programlarının muhtemel uygulamalarını, bu konudaki sınır ve fırsatları, yabancı programların hangi konularda uygulanmasının daha iyi olacağını değerlendirecek.

Etkinlikte ayrıca Cambridge Uluslararası Sınavları’nın Türkiye, Avrupa ve Orta Doğu’daki tanınırlığından sorumlu bölge müdürü Rhona Armour, yerel bazda uluslararası eğitimin yararlarına değinecek ve yurt dışına gitmek isteyen öğrencilerin ulusal müfredatın yanı sıra aldıkları uluslararası eğitimin önemini anlatacak.
Cambridge Press yazarı ve öğretmen eğitimlerinin önde gelen isimlerinden Tim Chadwick ise yapacağı konuşmada iki dilde yapılan eğitimlerin doğru öğretmen eğitimi ve sınıfta doğru yaklaşımla nasıl gerçekleştirilmesinin mümkün olduğunu anlatacak.

14 Mayısta düzenlenecek Panel, Tim Chadwick’in vereceği öğretmen eğitimi ile devam edecek. Katılımcılara, bu konuyla ilgili sınıf içerisinde kullanılabilecek fikirler vererek aktivite bazlı öğrenimden söz edecek olan Chadwick, dil öğretmenlerinin ve şube öğretmenlerinin, birbirlerine nasıl destek verebileceklerini ve CLIL Programı’nı sınıfta nasıl uygulamak gerektiğini de detaylarını da anlatacak.

AA

kamupersoneli.net  |   Ankara