Eğitim

Üniversite Adaylarına Aylık 6000 TL Burs İmkanı

 Üniversitelerden Büyük Hamle Öğrencilere Profesör Maaşı Kadar Burs  Başarılı öğrencileri bünyelerine katma amacında olan üniversiteler, burs  konusunda eli bol davranıyor. Üniversiteler adaylara tam bursun yanı sıra Lisans Yerleştirme Sınavlarında kazandıkları başarı sıralamalarına göre aylık 6000 Türk lirasına varan cep harçlıkları vermeye hazırlanıyor.

Adaylar için hazırlanan ve sunulan burslar, 2016 temmuz zammı ile birlikte profesörlere verilen 7 bin 115 TL olan maaşları dahi yakalamış durumda. Üniversite tercih işlemlerinde son 3 güne girildi. Adayların büyük bir kısmı tercih işlemlerini tamamlarken , bazı adayların kararsızlıkları ise devam ediyor. Hangi bölüm sorusunun yanı sıra, adaylara sunulan kolaylıklarda kafa karıştırabiliyor. Üniversiteler burs ödemeleri konusunda adeta birbirleriyle yarış halindeler. Bursların yanı sıra adayların üniversite giriş sınavlarındaki başarıları da ödüllendirilecek. Ve adaylara 6 bin TL’ye varan cep harçlıkları verebilecek.

HASAN Kalyoncu Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi , İstinye Üniversitesi , İstanbul Medipol Üniversitesi, KTO karatay Üniversitesi , Kadir Has Üniversitesi ,  Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi , Abdullah Gül Üniversitesi öğrencilerine verdiği burs imkanları (1000-6000 TL) ile en fazla tercih edilen üniversiteler arasında gözüküyor.  

Kamupersoneli.net | Ankara