Eğitim

Üniversite Hazırlıkta Başarısız Olanların Yerleştirme Sonuçları ÖSYM Tarafından Açıklandı

ÖSYM tarafından yayımlanan duyuruda üniversitede zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfında başarısız olan öğrencilerin Türkçe öğretim yapan Yükseköğretim programlarına yerleştirme sonuçlarının açıklandığı ifade edildi.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda üniversitede zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfında başarısız olan öğrencilerin Türkçe öğretim yapan Yükseköğretim programlarına yerleştirme sonuçlarının açıklandığı belirtildi. 

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan duyurunun detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

ÖSYM’DEN YAYIMLANAN DUYURU

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS), Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ya da Yurtdışında Çalışanların Çocukları İçin Yükseköğretime Giriş Sınavı (YÇS) sonuçlarına göre  yerleştirildikleri yükseköğretim programının  zorunlu hazırlık sınıfına devam etmesine rağmen, iki yıl sonunda  başarısızlık sebebiyle ilişiği kesilen öğrencilerin,  Türkçe öğretim yapılan programlara  yerleştirilme işlemleri tamamlanmıştır. Yerleştirme sonuçlarına, 16 Kasım 2017 günü saat  10:20’den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden erişilebilecek olup  adaylar, yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri, 17-23 Kasım 2017 tarihleri arasında (5 iş günü içerisinde)  ilgili üniversite tarafından yapılacaktır. Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir.