Eğitim

Üniversite Kayıt Süreci ve Üniversite Kaydı İçin Gerekli Evraklar

Bilindiği üzere ÖSYM 2018 YKS Tercih sonuçlarını ilan etti ve öğrencilerin yerleştikleri üniversiteleri açıkladı. 2018-2019 eğitim öğretim yılında herhangi bir üniversite programına yerleşen adaylar için ise artık kayıt süreci başladı. 

Bu kapsamda 2018 üniversite kayıt süreci ve kayıt evrakları ile ilgili detayları sizlere aşağıda aktarıyoruz. 

2018 ÜNİVERSİTE KAYITLARI HANGİ TARİHLER ARASINDA YAPILACAK?

ÖSYM, 2018 YKS tercih sonuçları ile birlikte üniversite kayıt sürecine dair bir açıklamada bulundu. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada üniversite kayıtlarının Eylül’ün ilk haftasında yapılacağı bildirildi. Bu çerçevede üniversite kayıtları 3 Eylül tarihinde başlayacak ve 7 Eylül tarihine kadar devam edecek. Ayrıca üniversite adayları 3-5 Eylül tarihleri arasında elektronik kayıt işlemlerini halledecekler. YKS tercihleri ile üniversitelere kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri sırasında bazı kayıt evraklarını tamamlamaları gerekiyor. 

Bu kayıt evrakları üniversiteler tarafından belirleniyor. Adaylar kayıt işlemlerini ise kazandıkları üniversiteler tarafından yapılan açıklamaları takip ederek yapacaklar. Ayrıca ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adaylar ise geçici mezuniyet belgesi ile geçici kayıtlarını yapacaklar. Bu adaylar 31 Aralık tarihine kadar asıl diplomalarını teslim ederek asıl kayıtlarını tamamlayacaklar. 

ÜNİVERSİTE KAYIT İŞLEMLERİ

2018 yılında üniversiteyi kazanan adaylar, kayıt işlemlerini kazandıkları üniversitelere bizzat yapacaklar. Öğrencilerin kazandığı üniversite eğer internetten e-Kayıt yapmayı destekliyorsa e-Devlet üzerinden kayıt alınabilecek. e-Kayıt desteklemeyen üniversitelere kayıt yaptırmak isteyen adayların da direk üniversiteye giderek üniversitenin ilgili departmanıyla kayıt yaptırması gerekiyor.

Üniversite Kayıt Belgeleri Neler?

Üniversite kaydı yaptıracak olan öğrencilerin en çok dikkat etmesi gereken konuların başında ise başvuru evrakları geliyor. Öğrencilerin üniversite kayıtları için kazandıkları üniversitelerin yayımlamış oldukları kayıt açıklamalarını dikkatli bir şekilde incelemeleri gerekiyor. Bizlerde Kamupersoneli.net olarak sizlere üniversiteler tarafından kayıt işlemleri için talep edilen evrakları aktarıyoruz. 

1-) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

2-) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

3-) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

4-) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

5-) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri.

Kamupersoneli.net – ANKARA