Eğitim

Üniversite Öğrencileri Bedelli Askerlikten Nasıl Yararlanacaklar?

Bedelli askerlik yasası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmış ve Resmi Gazete’de yayımlanarak resmiyet kazanmıştı. 

Resmi Gazete’de yer alan kararlara göre, 1 Ocak 1994 ve sonrasında doğmuş olan vatandaşlar, 15 bin TL ücret ve 21 gün eğitim şartıyla bedelli askerlikten yararlanabilecekler. Yasaya dair koşulların bu şekilde belirlenmesinin ardından akıllara eğitimlerine devam eden öğrencilerin bu yasadan nasıl yararlanacağı konusu geldi. 

EĞİTİMLERİNE DEVAM EDENLER İÇİN BEDELLİ ASKERLİK GÖRÜŞMESİ

Eğitimlerine üniversitelerde devam eden ve bedelli askerlik yasasından yararlanmak isteyen öğrencilerin, yasadan nasıl yararlanacaklarına dair bir görüşme gerçekleştirildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç konuya dair bir görüşme gerçekleştirdiler. 

Söz konusu görüşmeye dair detaylar Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabı üzerinden duyuruldu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile YÖK Başkanı Saraç’ın görüşmesinin ana konusu ise öğrencilikleri devam edenlerin bedelli askerlikten yararlanmalarına dair detaylar oluşturdu. MSB tarafından konuya dair yapılan açıklamada ise, ”YÖK Başkanı Prof.Dr.Yekta SARAÇ, Milli Savunma Bakanı Hulusi AKAR’ı ziyaret etmiştir. Ziyarette genel konuların dışında, bedelli askerlikten yararlanacak gençlerimizin, eğitim faaliyetlerinde aksaklık oluşmadan bu haktan yararlanmaları için alınması gereken tedbirler görüşülmüştür” ifadeleri kullanıldı. 

Kamupersoneli.net – ANKARA