Eğitim

Üniversite Tercih Süreci Başladı! En Çok Tercih Edilen Mühendislik Dalları Hangileridir?

 En Çok Tercih Edilen Mühendislik Dalları Hangileridir?


29 Temmuz 2016 tarihi itibariyle üniversite tercih süreci başladı. ÖSYM tarafından dün yayımlanan 2016-ÖSYS tercih kılavuzu ile birlikte heyecan katlanmış, 29 temmuz 2016 tarihi itibariyle 3 ağustos 2016 tarihine kadar tercih işlemlerinin başlayacağı bildirilmişti. En Popüler Mühendislik Dalları Hangileridir? En çok tercih edilen mühendislik dalları neler?

Üniversiteler arasında en çok tercih edilen mühendislik dalları arasında son senelerde Mekatronik Mühendisliği öne çıkıyor. Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği olarak sıralanıyor.

Mekatronik Mühendisliği Nedir?

Günümüzde makine, elektronik, bilgisayar donanımı ve bilgisayar yazılımı sektöründe teknolojinin hızla ilerlemesi ve aynı zamanda endüstriyel otomasyonun gelişerek endüstride akıllı makinelerin ve robotların kullanılmaya başlanması farklı mühendisliklerin birleştirilerek yeni mühendisliklerin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Bunlardan biri olan Mekatronik Mühendisliği, akıllı makinelerin, ergonomik ve faydalı ürünlerin tasarlanarak üretilmesi için Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliğinin bir birleşimi olarak ortaya çıkmıştır. Kısaca, Mekatronik Mühendisliği; makine, elektrik-elektronik mühendisliği ve bilgisayar yazılım teknolojilerinin bir makine veya ürün üzerinde birleşerek bütünleşmesini sağlayan bir mühendislik dalı olarak tanımlanabilir.

Üniversite tercih süreci hakkında aklınıza takılan soruları sayfanın altından bizlerle ve sizler gibi üniversite tercih sürecindeki adaylarla paylaşabilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara