Eğitim

Üniversite Tercihleri 29 Temmuz'da Başlıyor ( Tercihler ve Kapatılan Üniversiteler Hakkında Tüm Detaylar )

Üniversite tercihleri 29 Temmuz 2016 tarihinde başlıyor. Tercihler nasıl yapılacak ? Kapatılan üniversiteler tercih kılavuzunda yer alacak mı ?  

Yüksek Öğretim Kurulu tarafından üniversite tercihleri hakkında önemli bir açıklama yapılmıştı. Yapılan açıklamada 26 Temmuz 2016 ile 2 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacak olan tercihlerin ileri bir tarihe uzatılarak 29 Temmuz 2016 ile 3 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacağı belirtilmiştir. 

29 Temmuz 2016 tarihinde başlayacak olan tercihlerde adayların 24 tercih yapma hakkı bulunmaktadır. Adaylar tercihlerinde tüm puan türlerinden tercih yapabilmektedirler. 

Üniversite tercihlerine adaylar kendi puanlarından daha yüksek veya daha aşağı puanları olan üniversiteleri tercih edebilmektedirler. Adaylar tercih listelerine diledikleri Yüksek Öğretim Kurumunu yazabilmektedirler. 

Ayrıca diğer bir konu Olağanüstü Hal kapsamında kapatılan üniversiteler, söz konusu üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerin akıllarında büyük bir soru işareti oluşturdu. 

Yüksek Öğretim Kurulu yaptığı açıklamada kapatılan üniversiteler hakkında düzenleme çalışmalarının yapıldığını belirtti. YÖK söz konusu üniversitelerde kayıtı olan öğrencilerin mağdur olmaması için gerekli çalışmaların başladığını bildirdi. 

Kamupersoneli.net / ANKARA