Eğitim

Üniversitelere Şahsen Kayıt Başvuruları Başladı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2019-YKS) sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan öğrencilerden e-kayıt yaptırmayanlar için şahsen kayıt başvuruları başladı. Adaylar üniversiteye giderek şahsen olarak kayıt işlemlerini yapabileceklerdir.

ŞAHSEN KAYITLAR BAŞLADI

Konu ile ilgili olarak YÖK tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada e-kayıt yaptırmayıp, kazandıkları üniversiteye şahsen giderek kayıt yaptırmak isteyen adayların işlemleri bugünden itibaren başladı. Ayrıca adaylar işlemlerini 23 Ağustos 2019 tarihine kadar yapabileceklerdir.

Bunun yanı sıra hala e-kayıt yarptırmak isteyen adaylar işlemlerini hala yapabilirler. Online olarak kayıt yaptırmak isteyen adaylar YÖK’ün e-devlet kapısı üzerinden “Üniversite E-Kayıt” uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir. Adaylar 21 Ağustos 2019 saat 23.59’a kadar işlemlerini yapabileceklerdir.

Üniversitelere gitmeye gerek kalmadan, internet üzerinden kolayca ve zahmetsiz şekilde yapılabilen, zaman ve maddi açıdan öğrenciler ile ailelerine büyük tasarruf sağlayan YÖK’ün e-kayıt imkanından çok sayıda öğrencinin faydalanması bekleniyor.