Eğitim

Üniversiteli öğrenciler merak ediyor! KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman? KYK Burs ücreti ne kadar?

KYK burs ve kredi başvuruları önümüzdeki günlerde başlatılacak. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından başlatılacak başvuru işlemleri sonrası değerlendirme yapılacak. Bazı öğrenciler KYK bursu almaya hak kazanırken, burs alamayan öğrenciler ise kredi seçeneğini işaretlemeleri halinde geri ödemeli eğitim desteği alabilecekler. 

Burs başvurularının başlayacağı tarih için üniversite öğrencileri KYK’dan gelecek açıklamayı beklemeyi sürdürüyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın e-devlet’e entegre edilen hizmetleri arasında yer alan başvuru işlemlerinin yine e-devlet üzerinden yapılması bekleniyor.

KYK BURS BAŞVURULARI HANGİ TARİHTE BAŞLAYACAK?

Kurumdan konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmese de yerleştirme işlemlerinin tamamlanması nedeniyle 2019 Ekim ayı içerisinde başvuruların başlaması bekleniyor. Konuyla ilgili son dakika gelişmeleri Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün veya Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın resmi internet adresleri üzerinden takip edilebilir.

Üniversiteli öğrenciler merak ediyor! KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman? KYK Burs ücreti ne kadar?

KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

2019 yılı için belirlenen burs ücreti lisansta 500, yüksek lisansta 1000, doktorada da 1500 lira. Dolayısıyla öğrenciler 2019 yılında bu ücretleri alacak ancak 2020 yılı için burs ücretlerinde artış yapılacak. Yani 2020 Ocak ayı itibariyle öğrencilerin yeni ücreti alacaklar. Kredi ve burs ücretlerindeki artışın da yine önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

KYK SON GÜNCELENEN DUYURULARI NELERDİR? 

SON BAŞVURU TARİHİ 30 EYLÜL 2019 OLAN DUYURULAR

  • 2019/2020 Eğitim Öğretim Yılı Ek kontenjanla ÖSYM tarafından bir yükseköğretim programına ilk defa yerleştirilen öğrenciler ile 7143 sayılı Kanun kapsamında aftan yararlanarak yeniden öğrenime başlayan öğrenciler, Özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına ilk defa yerleştirilen öğrenciler, Lisansüstü öğrencileri (Arasınıf dahil), Yatay ve dikey geçiş yapan öğrenciler, Yurt içi ve yurt dışı değişim programına katılan ve lisans tamamlama öğrencileri yurt başvurusu için tıklayınız.
  • 2019/2020 Eğitim Öğretim Yılı Uluslararası öğrencilerin Yurt başvurusu için (Hostel Application for International Students) tıklayınız
  • 2019/2020 Eğitim Öğretim Yılı ÖSYM ve arasınıf 7. yedek yurt sonuçları açıklanmıştır.