Eğitim

Uzmanlardan Açık Uçlu Soru Değerlendirmesi: Sorun Olacak !

Liselere geçişte TEOG yerine gelecek yeni sistem henüz netleşmedi. Milli Eğitim Bakanlığı, Galatasaray, İzmir Fen, Kabataş, İstanbul Erkek gibi en çok tercih edilen okulların dışında kalan okullara öğrencilerin okul not ortalamalarına göre, yerleştirilmesini öngören bir düzenleme üzerinde çalışıyor.

Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çalışmalar sürüyor. Çalışmalar sürerken merkezi sınav olursa nasıl yapılacağı, not ortalamalarının yerleştirmede hangi düzeyde belirleyici olacağı şeklindeki konular da netlik kazanmadı.

“NOTLAMAK MÜMKÜN DEĞİL”

TEOG sonrasında gelecek sistem hakkında Türk Eğitim Derneği (TED) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu çeşitli açıklamalarda bulundu. Pehlivanoğlu 1 milyon 300 bin öğrenciyi açık uçlu sorularla sınamanın kolay bir iş olmadığını ifade ederek “Açık uçlu soruyu okumak için de özel bir eğitim verilmesi gerekiyor. 1 milyondan fazla öğrencinin açık uçlu bir sınavda sorulara verdiği cevapları, kısa bir sürede okuyup notlamak mümkün değil” ifadelerine yer verdi.

“NE YAPILACAĞI BELLİ OLMAYAN BİR YAPININ İÇİNDEYİZ”

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Başkanı Hamdi Sürücü de konu ile ilgili açıklamalarında “Başta sınavsız giriş şartlarını oluşturamadık. Onun için bu sınav olacak ama sınavın şeklini beğenmedik. Bu sınavın şeklini değiştireceğiz diye bir çalışma yapılsaydı insanları şaşırtmadan çözüm üretilmiş olurdu. Şu anda bir karmaşa var. Ne yapılacağı belli olmayan, nasıl bir çözüm üretileceği belli olmayan bir yapının içerisindeyiz” ifade etti.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA

Bir Yorum

  1. bana göre test sisteminden vazgeçilmez çünkü gelecekte bütün sınavlar online olacak ehliyet sınavı gibi online sınavı açık uçlu yapamazsınız eninde sonunda test tekniğine geri dönülecek, test tekniği analitik zekayı geliştirir açık uçlu soru asıl ezberciliğe iter,kutucuklara kelimeyi kodlayacaksınız falan filan da olay kare bulmacaya döner,soruları da artık Ateşböceği Ercan abi hazırlar.

  2. 4+4+4 de de dğişiklik olabilir lise eğitimi eskisi gibi kredili ders geçme sistemine dönebilir çünkü 4 yıl fazla koskoca 8 dönem demek oysa kredili sistemde kredinizi beş dönemde tamamlarsanız daha kısa sürede mezun olabiliyordunuz okulu diğerlerinden daha kısa sürede tamamlayarak başarıyı öğrenci kendi kendine ödüllendirebiliyordu, ayrıca aynı sistem şuan yüksekokullarda var liseden sonra yüksekokula gidecekler için de kolaylık olur