Eğitim

Vakıflar Genel Müdürlüğü Akademik Başarı Bursu

Vakıflar Genel Müdürlüğü kurucusu oldukları Üniversitelerde başarılı olan öğrencileri ödüllendirecekler.  

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, kurucusu oldukları Bezmialem ile Fatih Sultan Mehmet üniversitelerinde eğitim alan başarılı öğrencilerin ödüllendirileceğini belirterek, “Başarı ödülleri eğitim ücretine tabi olacak. Başarı ödüllendirmesi kriterlere göre, yüzde 50, 75 veya yüzde 100 bağlamındadır. Bu bizim aynı zamanda vakfiye gereği yapmamız gereken hayır şartlarından birisi. Bizim vakfiyelerimizde çok geniş şartlardan birisi de fakir fukara, muhtaç ve başarılı öğrencilere yardım yapmayı da öngörüyor.” dedi.

Ertem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Resmi Gazete’de bugün yayımlanan, “Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğreni̇m Burs Yönetmeli̇ği̇’nde Deği̇şi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Yönetmeli̇k” ile genel müdürlüğün kurucusu olduğu Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi ve Bezmialem Üniversitesi’nde okuyan başarılı öğrencilere burs vermenin önünü açtıklarını belirtti.

Burs yönetmeliğinde 2 yıl önce de muhtaç durumdaki öğrencilere yönelik yardım düzenlemesi yaptıklarını ifade eden Ertem, mevcut düzenlemenin başarılı öğrencilere yönelik olduğunu kaydetti.

Ertem, “Türkiye’deki vakıf üniversitelerinin başarılı öğrencileri başarı burslarıyla veya yurt dışı eğitimi teşvikleriyle bünyelerine katmaya çalışıyorlar. Biz de başarılı öğrencileri Fatih Sultan Mehmet ve Bezmialem Üniversitesi’ne çekebilmek veya mevcutları da not ortalamalarına göre ödüllendirerek tutabilmek için düzenlemeler yaptık.” diye konuştu.

Doğru olanın, bu iki üniversiteyi tercih edecek, bütün öğrencileri bu burstan istifade ettirmek olduğunu vurgulayan Ertem, bursun, başarılı öğrencileri Fatih Sultan Mehmet ve Bezmialem üniversitelerini seçmelerine teşvik edeceğini aktardı.

Ertem, “Başarı ödülleri eğitim ücretine tabi olacak. Başarı ödüllendirmesi kriterlere göre, yüzde 50, 75 veya yüzde 100 bağlamındadır. Bu bizim aynı zamanda vakfiye gereği yapmamız gereken hayır şartlarından birisi. Bizim vakfiyelerimizde çok geniş şartlardan birisi de fakir fukara, muhtaç ve başarılı öğrencilere yardım yapmayı da öngörüyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü kurduğu için Bezmialem ve Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi’nde devlet üniversitesi kimliği de var. Başarı burslarını verdiğimiz taktirde inanıyorum ki bu okullarımız geleceğin köklü, tercih edilen, iyi üniversitelerinden olacaklardır.” ifadesini kullandı. 

– Orta öğretimde 15 bin kişiye burs veriliyor

Yüksek öğretim öğrencilerine 2011 yılında yapılan yasal değişiklikle burs verme imkanına kavuştuklarını anlatan Ertem, “Orta öğretimde 15 bin kişiye aylık 60 lira olmak üzere burs veriliyor. Ayrıca yüksek öğretimde burs verdiğimiz öğrencilerin sayısını bu yıl 6 bine çıkardık. Onlara da aylık 200 lira olmak üzere burslar temin ediliyor.” diye konuştu. 

Ertem, Genel Müdürlüğün verdiği burslara bütün üniversite öğrencilerinin müracaat edebileceğini belirterek, başvuruların belli kriter ve yapılan puanlamalara göre, sonuçlandırılacağını, bursların 9 ay süresince verileceğini bildirdi.

Bezmialem Üniversitesi ve Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün temsil ettiği vakıflar adına genel müdürlükçe 2010 yılında vakfiyelerde yer alan hayır şartlarını yerine getirmek amacıyla kurulmuştu.

Kamupersoneli.net / AA