Eğitim

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) Tarafından Öğrencilere 250 TL Burs !

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından öğrencilere 60 TL ile 250 TL arasında burs veriliyor. Bu bursa başvuru yapacak öğrenci için herhangi bir sınırlama bulunmuyor. İlköğretim, ortaokul, lise, önlisans veya lisans öğrencileri bu bursa başvuru yapabileceklerdir.

ÖĞRENCİLERE BURS 

Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğretim bursu için başvurular 2018-2019 eğitim öğretim yılı için 17 Eylül’de başladı ve 17 Ekim’e kadar devam edecektir. Başvuru yapacak olan adaylar ise başvurularını Vakıflar Genel Müdürlüğünün resmi web adresi üzerinden yapacaklardır.

Bunun yanı sıra Yükseköğrenim bursu başvuruları ise 15 Eylül’de başladı ve 30 Ekim’e kadar devam edecektir. Bunun için de başvurular kurumun resmi web adresi üzerinden yapılacaktır.

ÖĞRENCİLERE 60 – 250 TL BURS

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ortaöğretim öğrencilerine 60 TL ve yükseköğretim öğrencilerine ise 250 TL burs ödemesi yapılıyor.

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları okullarının bulunduğu ildeki Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından ödenir. Öğrenciler Vakıflar Bölge Müdürlüğüne gerekli evraklar ile öğrenci adına açılmış banka dekontunu ileteceklerdir. Öğrenci adına açılacak olan hesap Vakıfbank Şubesinden olmalıdır. Vakıfbank yok ise Ziraat Bankasından da hesap açılması gerekmektedir.