Eğitim

Valilikten o iddialara yanıt geldi: Pozitif ve şüpheli vakalar KPSS sınavına girdi!

Bu hafta sonu kamu kurumlarına bağlı olarak çalışmak isteyen vatandaşlar KPSS sınavına girdi. Karantinada olan şüpheli ve pozitif sonuçlu vakalar ise ayrı binalarda sınava alındılar. Ancak Sivas’ta Emre Dabak’ın corona virüsü karantina nedeniyle sınava giremediği iddia edildi. Konu hakkında açıklamada bulunan Sivas Valiliği, durum hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Ayrıca Valilik şüpheli vakalar için “Kamu imkanları kullanılarak sınava katılması sağlanan pozitif vakalı ve yakın temaslı adayların sınav öncesinde her türlü iletişim bilgileri alınmış, planlaması yapılmış ve sınava sorunsuz bir şekilde girmeleri sağlanmıştır.” açıklamasında bulundu.

Valilik tarafından yapılan resmi açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve ÖSYM’nin ortaklaşa yürüttüğü çalışma neticesinde; Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) katılacak olan Covid-19 pozitif tanısı konulan ve yakın temaslı adaylar, sınavın yapılacağı 07.09.2020 tarihi öncesi belirlenmiştir.

Sivas genelinde sınava girecek tüm adaylar üzerinden yapılan çalışma neticesinde pozitif vakalı ve yakın temaslı olmak üzere toplamda 315 adayın olduğu belirlenmiştir. Riskli olarak değerlendirilen bu adaylarla günler öncesinden irtibat kurulmuş ve planlaması yapılmıştır.

315 adayın belirlenen sınıflarda, izole bir şekilde sınava girecekleri ve ambulans veya diğer kamu araçları ile sınava götürülecekleri kendilerine tebliğ edilmiştir. 240 aday kendi özel araçları ile izole bir şekilde sınava katılacağını beyan etmiş, 75 (66 il merkezi, 9 ilçe) aday ise özel araçları ile değil devletimizin imkanlarını kullanarak sınava katılmak istediğini belirtmiştir.

Kamu imkanları kullanılarak sınava katılması sağlanan pozitif vakalı ve yakın temaslı adayların sınav öncesinde her türlü iletişim bilgileri alınmış, planlaması yapılmış ve sınava sorunsuz bir şekilde girmeleri sağlanmıştır.

Basına yansıyan ve sınava götürülmediği beyan eden Altınyayla ilçesindeki adayla da daha öncesinde irtibat kurulmuş, planlama yapılmış ancak sınava katılımı sağlanamamıştır.

Sınav günü yaşanılan bu aksaklığın sebepleri araştırılmakta olup, koordinasyon eksikliğinin adaydan mı görevlilerden mi kaynaklandığı en kısa zamanda tespit edilecektir. Adayın sınava katılamamasına sebep olan kamu personeli veya personelleri varsa gerekli her türlü idari soruşturma başlatılacak olup, adayın mağduriyetinin telafi edilmesi için de yapılması mümkün olan adımlar atılacaktır.