Eğitim

Veliler Dikkat! Okul Servislerinde Yeni Dönem Başladı

Bilindiği gibi okul servislerinin yaşadığı kazalar öğrencilerin ölümleriyle ailelerini derinden yaralamıştı. Birçok öğrenci okul servisi kazaları sonrası hayata veda etmişti. Bakanlıkların bir araya gelerek okul servisi kazalarının önüne geçilmesi adına yeni uygulamayla beraber yeni dönemin kapısı aralandı.

Söz konusu Ulaştırma Bakanlığı, İçişleri, Aile ve Milli Eğitim Bakanlığının yanı sıra, Bilim Teknoloji Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlara gönderilen genelgeler içerisinde okul servis araçlarında kullanılan emniyet kemerlerinin hemen her koltukta bulundurulması gereken oturmaya duyarlı sensör sitemleri için tedbirler sağlandı. Bununla beraber okul servis araçları içerisinde sürücü sırasındaki koltuk haricinde her koltukda öğrencinin ağırlığı ve vücut ısısı hareketine duyalı algılayacı sensörlü sistemlerden en az birisinin bulundurulacağı ifade edildi.

Araçlarda yer alan bu sistemlerin bağlı olduğu oturma planı, boş ve dolu koltuklarla beraber iç ve dış kameralardan elde edilen görüntülerina ynı anda izlenerek ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürmeyecek şekilde sürücü tarafından net şekilde yönetilebilecek ekran bulundurulacak.

Koltuklarda oturan her bir çocuk veya öğrencilerin algılanması için araçlara takılacak söz konusu sensör enerjisini aracın kendi enerji kaynağından sağlayacağı ifade edildi. Bununla ebraber araçlara takılacak sistemlerin aracın hareket halinde olması veya olmaması durumunda takıldığı yerlerden çıkarılamayacak ve sökülmeyecek şekilde imal edileceği ifade edildi. Bağlantı elemanları çıkmayacak, kopmayacak, sökülmeyecek şekilde korunaklı olacağı açıklandı.

Kreş ve gündüz bakım evlerinde hizmet alan 0- 36 ay yaş aralığında bulunan çocukların taşınması için ebeveynleri tarafından teöin edilen 9-36 kilogram arasında taşıma kapasiteli oto çocuk koltuğu imal edilecek ve Isofıx Çocuk Bağlama sistemleri ile bağlanacak.

Kamupersoneli.net I ANKARA