Eğitim

Velilerin Hassasiyetini Ranta Çeviren Özel Okullara Dikkat!

Birçok özel okul kendi amblemlerini bastırdığı kitap, kırtasiye ve kıyafet ürünlerini zorunlu kılarak, piyasanın 3-5 katı fazla fiyatlara velilere satıyor.

3-5 Katı Fazla Fiyata Satılıyor

Dışarıda daha uygun fiyata satılan okul eşyalarını, kendi amblemlerini basan özel okullar 3-5 katı fiyatına velilere satıyor. Çarşı ve pazarda 5 – 10 TL’ye satılan tişörtler 75 TL’ye, 30 TL’lik pantolonlar 120 TL’ye, 10 TL’lik şapkalar 50 TL’ye velilere satılıyor.

İnternet Sitesi Kurulmuş

Dışarıdan ayrı ayrı aldığınız da 300 lira, okulların zorunlu olarak kıldıkları kendi amblemleri olan ürünleri alırsanız 600 lira demiş oluyorsunuz. Bu durumu ticarete döken özel okullar, zorunlu alışverişler için bir de internet sitesi kurmuşlar.

Hassasiyeti Ranta Çeviriler

Çocuklarımız iyi eğitim görsün diye, en iyi şartlarda okutalım iye birçok şeyden kesip elimizden geleni yapıyoruz.

Velilerin çocukları için gösterdiği hassasiyeti ranta çeviren özel okullar abartmış durumda. Okuldan kıyafet ve kitap satışıyla yetinmeyen bazı okullar bir de kırtasiye işine el atmışlar.

Hürriyet’in haberine göre, ihtiyaç listesine göre piyasadan 300 liraya alınabilecek kırtasiye malzemelerini kendisi satışa çıkaran bir okul velilerden 650 TL istiyor.

Kendi armasını bastığı ürünleri çok daha fazla fiyata satan özel okullar, kalem kutusuna basılan arma nedeni ile 20 liralık kalem kutusunu 40 liraya satıyor.

Kamupersoneli.net – ANKARA