Eğitim

Yabancı Dil Ağırlıklı Eğitim Verecek Okullarda Müfredat Detayları Belli Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin en az bir yabancı dili akıcı bir şekilde kullanabilmesi adına yeni bir uygulamaya başlamaya hazırlanıyor. 

2017-2018 eğitim öğretim yılında 81 il valiliğinden isimleri bildirilen toplamda 779 ortaokul ile imam hatip ortaokulunda uygulanacak olan yeni sistemde yabancı dil ağırlıklı eğitim verilecek. 

YABANCI DİL AĞIRLIKLI EĞİTİM UYGULAMASI

Yabancı dil eğitiminin etkili ve verimli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için öğrenci ve velilerin talepleri dikkate alınarak, okulların imkan ve şartları doğrultusunda isteyen okullarda 18 saate kadar yabancı dil ağırlıklı eğitim yapılabilecek. 

Ayrıca söz konusu bu uygulama tamamen öğrenci ve veli talepleri ile okulların imkan ve şartları dahilinde yapılması sağlanıyor. Pilot olarak başlatılacak olan uygulamanın müfredat detayları ise belli oldu. İşte detaylar,

İşte Yeni İngilizce Müfredatının İçeriği

Yabancı dil ağırlıklı eğitim yapılan okulların ilgili şubelerinde 2018-2019 eğitim öğretim yılında ülke genelinde pilot olarak uygulanacak 5. ve 6. sınıfların İngilizce dersi müfredatı ile bu programlar doğrultusunda destek materyalleri hazırlandı.

2017-2018 eğitim öğretim yılında uygulama yapılan okullardaki yabancı dil ağırlıklı 5. sınıf İngilizce dersi öğretim programı toplamda 40 üniteden oluşurken, sahadan 40 ünitelik bu programın yoğun olduğuna yönelik dönüşlerin gelmesi nedeniyle söz konusu program güncellenerek sadeleştirilerek, ünite sayısı toplam 36’ya indirildi.

Öğretim programlarında özellikle iletişimsel becerilerin geliştirilmesine yönelik kazanımlar ve bu kazanımlara uygun, günlük kullanıma yönelik kelimeler, kelime grupları ve deyimlere yer verildi.

Program hazırlanırken Avrupa Dil Öğretimi Ortak Çerçeve Programı esas alındı.

Ayrıca, 2018-2019 yılında ülke genelinde pilot olarak uygulanacak öğretim programları doğrultusunda öğretmenler ve öğrencilere yönelik 5. ve 6. sınıf İngilizce destek materyalleri de hazırlanarak, öğretmen ve öğrencilere alternatifli olarak sunuldu. Öğretim programları doğrultusunda hazırlanan materyallere telaffuz bölümleri dahil edildi.

Tüm materyallerin hazırlanma sürecinde milli ve manevi değerler gözetilirken, kültürel farkındalığı destekleyecek ögelerden de faydalanıldı. Destek materyallerinin alternatifli olarak hazırlanması ile öğretmenlere istedikleri materyali seçme olanağı tanındı.

Kamupersoneli.net – ANKARA