Eğitim

Yabancı Hükümet Bursları Yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesinde 3 Mayıs 2016 tarihinde bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuru da yabancı hükümet burslarının açıklandığı belirtildi. Yayımlanan yabancı hükümet bursları ise şöyle; 

Özel Burslar : Yabancı ülkeler tarafından verilen özel burslardır. Kişiler kendi imkanlarıyla, ilgili ülke veya üniversitenin şartlarına göre başvuruda bulunabilirler. Ancak, adayların eğitim sonrası denklik bilgileri konusunda Yüksek Öğrenim Kurumundan bilgi edinmeleri gerekmektedir. Bu konudaki sorumluluk adayların kendisine aittir.

ÇHC FUJİAN

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Fujian Eyaletinde bulunan devlete bağlı Fujian Normal Üniversitesi tarafından Erasmus Programı kapsamında coğrafya ile ilgili alanlarda(Doğal Kaynaklar, Uzaktan Algılama, Orman Ekolojisi, Çevre ve Ekonomik Coğrafya gibi) İngilizce Doktora programında tam burs sağlanmaktadır. Burs için adayın yayınladığı makaleler ve dil seviyeleri göz önünde bulundurulacaktır.

SLOVENYA

Ljubljina Üniversitesi Ekonomi Fakültesi tarafından lisans ve yüksek lisans burs programları ilan edilmiştir. Adaylar lisans programlarına 5 Mayıs 2016, yüksek lisans programlarına ise 16 Eylül 2016 tarihine kadar www.ef.uni-lj.si/international veya www.ef.uni-lj.si/international/ru adreslerinden başvurabilecek ve aynı adreslerden detaylı bilgiye ulaşabileceklerdir. 

HARTUM

Arap Ligi (AL) Eğitim, Kültür ve Bilim Örgütüne bağlı Hartum Uluslararası Arap Dili Enstitüsü tarafından ana dili Arapça olmayanlara yönelik Arapça dilinin öğretilmesi konusunda nitelikli öğretmen yetiştirilmesi için Arapça Öğretmenleri ve Arapça dili okuyan yeni öğretmen adaylarına yüksek lisans bursu tahsis edilmiştir.