Eğitim

Yaz Tatilinin Kısalması Gündeme Geldi ! Öğretmen ve Öğrenciler Ne Diyor ?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarında yeni düzenlemelere gidileceğini ifade ederek yaz tatili süresinin kısalacağını belirtmişti.

Bakan Ziya Selçuk açıklamalarında güncel durumda ülkemizde 180 gün olan çalışma süresinin 200 güne çıkarılabileceğini bu kapsamda da yaz tatili süresinin kısalacağını belirtmişti. 

YAZ TATİLİNİN KISALMASI GÜNDEME GELDİ

Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamalarında “Bizim tatilimiz uzun. Avrupa ortalaması 200 okul günü. Bizde 180 iş günü var. Japonya’da 220 gün. Önce yapısal olarak bir iyileştirmeye gidelim. Ondan sonra 180 iş günü Avrupa’daki gibi 200 iş günü olabilir. Türkiye’nin yüzde 90’ı tarım toplumuyken yazın 3 aylık boşluğu bırakmışlar çünkü tarım yapılıyor. İş tersine dönmüş yüzde 80’i şehirleşmiş ama bu takvim yine aynı kalmış temel çıkmaz bu. Değişebilir. Şu anda 180 iş gününü hemen artırmak gibi bir derdimiz yok. Önce yapısal olarak bir iyileştirmeye gidelim. Ondan sonra orta vadede 180 iş günü Avrupa’daki gibi 200 gün olabilir.” ifadelerini kullanmıştı.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER NE DİYOR?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un bu açıklamalarının ardından öğrenciler ve öğretmenler tarafından sitemize çok sayıda geri bildirim gönderildi. Sitemize gönderilen geri bildirimlerde öğretmenler Bakan Ziya Selçuk’un bugüne kadar yapacağı öğretmenler tarafından ilk beğenilmeyen uygulama olacağını ifade edildi.

Bunun yanı sıra öğrenciler de sitemize ulaşarak taleplerini belirttiler. Öğrenciler gönderdikleri geri bildirimlerde yaz tatili süresinin kısalmaması gerektiğini ve kurulu düzenin bozulmaması gerektiğini vurguladılar. Bu konu hakkında sitemize gönderilen geri bildirimler ise şöyle oldu:

– 2 ay olacak diyorlar. Diyelim ki okullar Ağustos ayında başladı. Yazın en sıcak ay da Ağustos. O sıcaklıkta öğrencilerimize eziyet mi çektireceksiniz. Yaz tatili çocukların dinlendiği, eğlendiği bir aydır. Bırakın da çocuklarımız eğlensinler.

– Ama başka ülkelerde ders saati 4 ders bizde de 3 ay tatil olsun çok mu?

– İlk defa öğretmenlerin beğenmeyeceği bir düzenlemeye gitti o da hemen değil tabi ama hiçbir öğretmen ne şimdi ne de sonrasında böyle bir durum olsun istemez tatillerinden 20 günü alıyorsun.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Bence bu sistem ilk orta ve lise öğrenimine göre planlanabilir. Madem yurt dışı eğitim sistemini model alıyoruz öncelikle öğrencileri at yarışına sokmadan, sınavları birer birer ortadan kaldıralım.