Eğitim

Yetenekli Çocuklara Asgari Ücret Kadar Harçlık Verilecek

Milli Eğitim Bakanlı’ğı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın işbirliği çerçevesinde imzaladıkları protokol ile, ‘yetenek tarama testleri’ önümüzdeki eğitim- öğretim döneminde Türkiye genelinde uygulanmaya başlayacak.

Türkiye’nin olimpiyat sporcusu havuzunun oluşturulması amacıyla, ilkokul 5’inci sınıftan itibaren tüm çocuklar yetenek taramasından geçirilecek. Hürriyet Gazetesi’nden Gamze Kolcu’nun haberine göre; piramit modeli baz alınarak yapılacak olan uygulamada; Yetenekli öğrencilerin elenerek “sportif faaliyetler”, “sporcu yetiştirme merkezleri”, “olimpik sporcu yetiştirme merkezi” ve “olimpik sporcu havuzu”na geçişi sağlanacak. Belirlenen kabiliyetli öğrenciler sporcu yetiştirme merkezlerine yerleştirilecek. Merkezlerde antrenör dışında fizyoterapist, masör, diyetisyen, kondisyoner, spor psikoloğu, spor hekimi gibi destek elemanlar görevlendirilecek.” 

” Sporcu yetiştirme merkezlerinden seçilen sporcular, olimpik sporcu yetiştirme merkezlerine devam edecek. Sporcuların tamamına “tamamlayıcı sağlık sigortası” yapılacak, yabancı dil eğitimi verilecek. Burada başarılı olan üst düzey sporcular olimpik sporcu havuzuna alınacak. Olimpik sporcu havuzunda yer alan sporculara da en az asgari ücret kadar harçlık verilecek. ”

Kamupersoneli.net