Eğitim

YGS'de 1 Soru 2 Doğru Yanıt

Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi tarafından yapılmış olan Yükseköğretime Geçiş Sınavında sorulmuş olan bazı sorular için 2 doğru cevap olduğu belirlendi.

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olan Nurdan Nur Keleş’in hatalı bulduğu soruların fotograflarını çekerek Bilfen ve Nesibe Aydın okullarının Türkçe zümreleri ile beraber yorumladı. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Nurdan Nur Keleş sorular ile ilgili şunları şöyledi.

” Hangisi yüklemin türü bakımından farklıdır? ” sorusunun istenen numaralanmış olan tümcelerin yüklemi için ad mı, eylem mi olduğu konusudur. Tümcelerin yüklemlerini bu açı üzerinden dikkatlice incelediğinde ” birinci ,üçüncü ve beşinci tümceler için yüklemi eylem olarak yer almaktadır. İkinci ve üçüncü tümcelerin yüklemleri isimden oluşmaktadır. Perişandır, karşılık gelmektedir olarak verilmiştir.

Doğru cevap incelendiğinde fark edilen durumu Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezinin , dördüncü tümcenin yüklemi isi olarak sayılmamıştır. Durum ise şu  ‘gelmektedir’ sözcüğü ad-eylem yani mastar eki alarak gel-mek şeklinde adlaşmış bir sözcük olmaktadır. Daha sonrasında ise isim durum eki  olan -de ekini almış olması ile adlaşmış olarak karşımıza gelmektedir. Yani kısaca bu sözcük, ek-eylemin geniş zaman eki olan ‘-dir ekini alarak gel-mek-te-dir şeklinde yüklem olmuştur. Sonuçta olarak bu soru üzerinde B ve D şıkları doğru cevaptır ” şeklinde konu ile ilgili açıklamada bulunmuştur.

YGS sonrasında uzmanlar Türkçe testi içerisinde yer alan 28. soruyu, fizik testinde yer alan 7 ve 9. soruyu , coğrafya testi içerisinde yer akan 21. soruyu ,  matematik içerisinde yer alan 15 ve 30. soruların hatalı olduğu ortaya çıkmıştır.  Öğretmeni Nurdan Nur Keleş’in tespit ettiği 12. soru sonra YGS içinde 7 hatalı soru ortaya çıktı.

Ösym , soruları inceledikten sonra eş zamanlı olarak sınav sonuçları ile beraber açıklamada bulunacak.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. YGD'nin akıbeti hakkında takiplerinizi sürderecek misiniz kamunun toplumun sesi olduğunuz için teşekkür ederiz