Eğitim

YKS'de Kaç Açık Uçlu Soru Olacak? YÖK Başkanı Yekta Saraç'dan Değerlendirme

YÖK Başkanı Yekta Saraç Hürriyet Gazetesinden Nuran Çakmakcı’nın sorularını yanıtladı. YÖK Başkanı Saraç YKS ile ilgili olarak adayların merak ettiği konuları değerlendirdi. Konu ile ilgili olarak detaylar ise şöyle;

ÖRNEK SORULAR

YÖK Başkanı Yekta Saraç’a “Örnek soru yayınlanacak mı?” sorusu soruldu ve bunun üzerine YÖK Başkanı Saraç “Önümüzdeki günlerde örnek soru yayınlamayı düşünüyoruz.” açıklamasında bulundu. Bunun yanı sıra YÖK Başkanı Yekta Saraç’a “Adaylar yeni sistemle ilgili daha sonra bilgilendirilecek mi?” sorusu da soruldu. Bu soruya da YÖK Başkanı Saraç “Evet. Bugünden itibaren Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi ile işbirliği çerçevesinde son sınıfta olan bütün öğrenci ve ailelerine bilgilendirme maili gönderilecek. Ayrıca yine MEB ile işbirliğiyle rehber öğretmenlere de bilgilendirme yapılacak. Çağrı merkezimiz de hizmet verecek.” şeklinde cevap verdi.

PUAN TÜRLERİ

YÖK Başkanı Yekta Saraç konu ile ilgili olarak kendisine sorulan “Bu yıl puan türlerinde değişiklik olacak mı?”, “Açık uçlu soru sorulacak mı?”, “Birinci ve ikinci sınav ne zaman başlayacak?” sorularını yanıtladı. Bu kapsamda puan türleri hakkında YÖK Başkanı Saraç “Bu yıl adaylar ilk kez yeni sistemle karşılaşıyorlar. İlk sene puan türlerinde bir değişiklik şu aşamada yapmıyoruz. Bu konuda bir sonraki sene için geniş çaplı uzmanlardan oluşan komisyonlar kuruyoruz, onların önerilerine göre bir çalışma yapacağız.” dedi.

AÇIK UÇLU SORULAR

Ayrıca diğer soruları da yanıtlandıran YÖK Başkanı Saraç açık uçlu sorular hakkında “Açık uçlu soru ikinci sınavda olmayacak. Birinci sınavda da çok az sayıda olma durumu var. Bunun sebebi şu: ÖSYM’nin yaptığı analizlerde açık uçlu sorunun sınavın kalitesine, öğrencinin niteliğinin ölçümlenmesine pek katkı sağlamadığı sonucuna varılıyor.” diyerek “Birinci ve ikinci sınav ne zaman başlayacak?” sorusunu da şöyle yanıtladı:

“Birinci sınav 10.00’da başlayacak. 90 dakika sürecek. Sınav bittikten sonra yaklaşık 2.5 saat boşluk olacak. Adaylar biraz dinlenip, rahatlayacak. İkinci sınava bu boşluk sonrası başlanacak.”

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA