Eğitim

YKS'ye girecekler dikkat! YKS Başkanı Halis Aygün'den sınava girecek öğrencilere uyarı!

Milyonlarca öğrenci bugün karne heyecanını yaşadı. Karnelerini alan lise son sınıf öğrencileri 15 Haziran yarın gerçekleşecek olan YSK heyecanını ve stresini yaşamaya başladı. ÖSYM Başkanı Halis Aygün sosyal medya hesabından uyarılarda bulundu. Aygül, nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek olanlar ve nüfus cüzdanı olmayanlar için nüfus müdürlüklerinin cumartesi ve pazar  günü açık olduğunu belirtti.

ÖSYM Başkanı Aygün’ün açıklaması

ÖSYM Başkanı Prof.Dr. Halis Aygün’ün kişisel sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamalarda, 15-16 Haziran 2019 tarihlerinde uygulanacak Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2019-YKS) girecek adaylardan, T.C. Kimlik Kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için sınav yapılacak merkezlerdeki ekte sunulan İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce 15 Haziran 2019 Cumartesi günü 07.00 ile 17.00 saatleri arasında ve 16 Haziran 2019 Pazar günü 07.00 ile 15.30 saatleri arasında açık tutulacak. Açıklamada, Nüfus Müdürlüklerine başvuran adaylara, müdürlük personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenleneceği hatırlatıldı.

Nüfus Müdürlüğüne başvuran adaylar, Nüfus Müdürlüğü personeli ile birlikte ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinde yer alan 2019-YKS başvuru bilgilerine T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişecekler.

Nüfus Müdürlüğü personelince adayın bilgilerinin kontrolü yapılarak adaya fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecek.

Adaylar,Nüfus Müdürlüklerince düzenlenen fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu-karekodlu Geçici Kimlik Belgeleri ile sınava girebilecekler.

“Geçici Kimlik Belgesi” dışında verilen belge, form vb. sınava giriş için kabul edilmeyecek. Bu amaçla, Nüfus Müdürlüğüne başvuran adayın, 2019-YKS Sınava Giriş Belgesi ve güncel bir fotoğrafının yanında olması gerektiği uyarısı da yapıldı.

Adaylar, sınav günü açık tutulacak İl/İlçe Nüfus Müdürlüklerinin adresine ve açık oldukları saatlere aşağıdaki bağlantıdan erişebilecek.

YKS'ye girecekler dikkat! YKS Başkanı Halis Aygün'den sınava girecek öğrencilere uyarı!

LGS ve YKS Heyecanı

Ayrıca, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında düzenlenen merkezi sınava giren ortaokul son sınıf öğrencileri sonuçları 24 Haziran 2019 tarihinde öğrenebilecekler. Lise son sınıf öğrencileri ile mezunlar ise yarın ve Pazar günü Yükseköğretim Kurumları Sınavı heyecanını yaşayacaklar.

Yeni Çalışma Takvimi

Diğer yandan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni çalışma takvimine göre 2019-2020 eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2019 tarihinde başlayacak. Bu sene uygulanacak olan takvim planlaması kapsamında 18-22 Kasım günleri arasında ilk ara tatil yapılacak.

20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında da yarıyıl tatili yapılacak. 3 Şubat 2020 tarihinde başlayacak olan ikinci yarıyıl eğitim öğretim dönemine 6-10 Nisan günleri arasında ara verilecek ve 13 Nisan 2020 tarihinde başlayacak 2. dönemin 2. yarısı ise 19 Haziran 2020 tarihinde sonra ererek 11 hafta sürecek olan yaz tatiline girilecek.