Eğitim

Yoğun Kar Yağışından Dolayı Okulların Tatil Olduğu İl ve İlçeler

Kilis’te Eğitime Kar Engeli

Kilis’te yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Vali İsmail Çataklı, sosyal paylaşım sitesi hesabında yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildiğini bildirdi.

Çataklı açıklamasında, gece başlayan kar yağışı dolayısıyla ilkokul, ortaokul ve liseler ile özel okullarda eğitime bugün ara verildiğini duyurdu. 

Kastamonu’da Eğitime Kar Engeli

Kastamonu kent merkezinde, yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent merkezinde taşımalı eğitim yapılan okullarda, olumsuz hava koşulları nedeni ile eğitim öğretime 21 Aralık Çarşamba ara verildiğini belirtti.

Karabük’te Eğitime Kar Engeli 

Karabük merkez ve ilçelerinde devam eden kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

Karabük Valiliğinden alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde başlayan kar yağışının yarattığı olumuz koşullar nedeniyle merkez ile Safranbolu, Eskipazar, Yenice, Ovacık, Eflani ilçelerinde örgün ve yaygın eğitim kurumları 21 Aralık Çarşamba tatil edildi.

Öte yandan, kent genelinde kamu görevlisi engelliler ile hamile personel, ayrıca bir talimat ya da talebe gerek duyulmadan yarın idari izinli sayılacak. 

Bartın’da Eğitime Kar Engeli

Bartın’da kar nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

Bartın Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kar, soğuk ve buzlanmadan dolayı 21 Aralık Çarşamba il genelindeki tüm okullarda eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, il genelinde hamile ve engelli tüm kamu çalışanlarının da yarın idari izinli sayıldığı ifade edildi.

Kamupersoneli.net – AA