Eğitim

YÖK Başkanı Saraç Açıkladı: Üniversite Elektronik Kayıt Tarihleri Değişti

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç üniversite kayıtları hakkında açıklamalarda bulundu. Yekta Saraç açıklamalarında elektronik üniversite kayıt tarihinin değiştiğini ifade etti.

Yekta Saraç açıklamalarında öğrencilerin elektronik kayıt başvuru süresinin 19-21 Ağustos yerine, 16-21 Ağustos olarak değiştirildiğini ifade etti.

YÖK BAŞKANI SARAÇ’IN AÇIKLAMALARI

YÖK Başkanı Saraç açıklamalarını sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdi. Buna göre Yekta Saraç açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“2019 YKS yerleştirme sonuçlarının erken açıklanması da dikkate alınarak, bir programa kayıt hakkı kazanan öğrencilerimizin elektronik kayıtlarının süresini 19-21 Ağustos 2019 tarihi yerine, 16-21 Ağustos 2019 tarihi olarak değiştirerek başvuru süresini uzattık. Hayırlı olsun.”

YÖK’ün resmi web adresi üzerinden de bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda YKS sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2019-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemlerinin tamamlandığı hatırlatıldı.

Yayımlanan duyuruda üniversiteye şahsen yapılacak kayıt işlemlerinin süresinde ise bir değişiklik olmadığı ifade edilirken bu kayıtların 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.