Eğitim

YÖK Denklik Başvuruları E- Devletten Yapılabilecek

Yurt dışından alınan diplomaların denklik ve tanınlamaları için yapılacak işlemlerin başvuru maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla yeni teknolojik yeniliğe imza atılıyor. Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılacak açıklamaya göre denklik başvuruları e- Devlet üzerinden yapılabilecek. “Yeni YÖK” olarak yurtdışından alınan diplomalarındenklik ve tanınması işlemlerinde başvuru sahiplerinin işlemlerini kolaylaştırabilmek adına işlem süreleri kısaltılacak ve başvuru maliyetleri düşürülecek. Bilindiği gibi geçen yıllarda Şubat ayı içerisinde yurtdışındaki üniversitelerden mezun olmuş öğrencilerin diloma denklik başvuru işlemlerinin hangi durumda olduğunu görmeleri için “Denklik Başvurusu Sorgulama” hizmeti e- devlet kapısı üzerinden hizmete sunulmuştu.

Bu kapsamlarda yapılan yeni çalışmaların neticesinde yurtdışından alınan diplomaların denklik ve tanınması işlemlerinde başvuruların e- Devlet kaısı üzerinden on-line yapılabilmek hizmetine başlanıldı. 

Bu sistemin tanıtımının yapılacağı toplantının açışısında ise Yükseköğretim Kurulu Başkanı Sara, konuşma gerçekleştirecek.

Kamupersoneli.net I ANKARA