Eğitim

YÖK'ten KKTC'de Üniversitelerde Okuyan Öğrencilere Diploma Denklik Açıklaması!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında, 2011 yılında yürürlüğe konulan anlaşmaya göre Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca KKTC’de bulunan üniversitelere yerleştirilen öğrenci diplomalarının denklik işlemlerine tabi olmayacağı ve YÖK tarafından doğrudan tanındığı vurgulandı.

YÖK bilgilendirmesinde ise KKTC’deki üniversitelere yatay geçiş yapan öğrencilerin, ÖSYM sınavı ile yerleşmiş gibi YÖK’ün YÖKSİS sisteminden e-öğrenci ve e-mezun belgesi aldığının tespit edildiği, duyuruldu ve bu nedenle üniversitelerin de uyarıldığı duyuruldu.

YÖK tarafından yapılan açıklamada ise;

“ÖSYM tarafından yapılan yerleştirmeler dışında farklı ülkelerdeki üniversitelere yerleşip KKTC’ye yatay geçiş yapan öğrencilerin ikili anlaşma gereği denklik işlemine tabi tutulması gerekmekte olup bu durum ÖSYM kanalı ile KKTC’deki yükseköğretim kurumlarına yerleşen öğrencileri kapsamamaktadır.

Bu öğrencilerimizin endişeye kapılmaları için hiçbir sebep yoktur. KKTC’deki üniversitelerde okuyan öğrencilerin diploma denkliğinde yeni bir düzenleme ya da uygulama bulunmuyor.” ifadeleri ye aldı…